Nicușor Dan a anunțat cum va aduce mai mulți turiști în Capitală

22 iul. 2021
210 Afișari
Nicușor Dan a anunțat cum va aduce mai mulți turiști în Capitală
Nicușor Dan a anunțat cum va aduce mai mulți turiști în Capitală

Nicușor Dan a anunțat cum va aduce mai mulți turiști în Capitală după ce a participat la Adunarea Generală a Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului București (APDTB).

Nicușor Dan a anunțat cum va aduce mai mulți turiști în Capitală. Primarul General a precizat  că relansarea economiei locale presupune coordonarea cu reprezentanții sectorului turistic din București pentru mai multă eficiență în atragerea de turiști.

Edilul a participat la Adunarea Generală a Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului București (APDTB), organizației în care PMB este membru fondator, alături de mai multe instituții, companii și alte organizații patronale.

În cadrul acesteia, s-a votat, împreună cu partenerii PMB, noul statut și noua conducere a Asociației și au fost discutate proiecte de viitor, precum strategia de marketing a Bucureștiului, facilitarea investițiilor în turismul bucureștean, realizarea unei rețele de centre de informare turistică și stimularea unor programe turistice de nișă (turism cultural, sportiv sau educațional).

APDTB are buget propriu

Nicușor Dan precizează, într-o postare  pe Facebook, că anul acesta, pentru prima dată de la înființarea ei, APDTB are buget propriu, ceea ce-i va permite să funcționeze efectiv și nu declarativ în sensul obiectivelor asumate.

Nicușor Dan a anunțat cum va aduce mai mulți turiști în Capitală

Astfel, spune Priimarul General, APDTB va colabora mult mai serios cu ceilalți membri fondatori, Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București, Tarom S.A., Aeroporturi București S.A., Federația Industriei Hoteliere din România, Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România, Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România, Clubul internațional al profesioniștilor din turism SKAL International România și Patronatul Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România, pentru a aduce mai mulți turiști în Capitală și pentru a mări contribuția acestui sector în economia Bucureștiului.

O agenție de turism oferă tururi ghidate gratis prin Capitală. Seria de tururi „Dor de Bucureşti” a debutat în luna mai de pe Calea Victoriei, trecând pe la Biserica Kretzulescu şi Palatul Cesianu-Racoviţă, Muzeul Naţional de Artă al României şi Muzeul Satului. Astfel de tururi vor fi organizate lunar şi oferite gratuit.

Cookies