Nicușor Dan a anunțat că dorește un al doilea primar la Primăria Capitalei. „Administrația publică e pe termen lung”

19 iun. 2022
693 Afișari
Nicușor Dan a anunțat că dorește un al doilea primar la Primăria Capitalei. „Administrația publică e pe termen lung”
Nicușor Dan a anunțat că dorește un al doilea primar la Primăria Capitalei. „Administrația publică e pe termen lung”. Sursa foto: Antena 3

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat duminică faptul că ia în calcul un al doilea mandat la conducerea Bucureștiului, deoarece edilul susține că orașul are nevoie de continuitate, de proiecte structurale, dar și pentru că administrația publică se face „pe termen lung”. Mai mult, Dan susține că fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, nu are „capacitatea” de a răspunde problemelor pe care le are Bucureștiul.

Actualul primar al Municipiului București, Nicușor Dan, a declarat că dorește să candideze pentru un nou mandat, pentru a se asigura un cadru de continuitate în ceea ce privește proiectele municipale.

„Până în 2024 mai trebuie să facem multe din lucrurile de care am vorbit aici: metroul de suprafaţă în zona de nord ar fi un lucru foarte important pentru care o să ieşim foarte curând în achiziţie pentru peroane, după ce am făcut studiu de prefezabilitate. (…) Deci sunt foarte multe lucruri pe care să le facem noi până în 2024 şi atunci evident că feedback-ul pe care ni-l vor da bucureştenii va fi foarte important în decizia fiecăruia dintre noi. Eu evident că îmi doresc să continui, pentru că administraţia publică e pe termen lung. Am terminat discuţiile în mai 2021 şi primul tramvai din cele 100 a venit în august în iulie 2022. Deci, administraţia publică e pe termen lung, Bucureştiul este un oraş în care nu s-au făcut lucruri structurale ani de zile şi atunci e nevoie de continuitate”, a declarat Nicușor Dan la Prima TV.

Nicușor Dan se declară un primar „independent”, aflat în „relație foarte bună cu USR, PNL și PMP”

Deși au existat tensiuni și neînțelegeri între partidele din colaborarea politică de la conducerea Primăriei Capitalei, Nicușor Dan susține că în linii mari această colaborare a funcționat. Mai mult, Dan a declarat că „99% dintre proiectele” propuse în CGMB au trecut, fapt care presupune „negociere și o disponibilitate de a colabora”.

De asemenea, Dan le transmite bucureștenilor să aibă răbdare până la finalul mandatului pentru a vedea „materializate” proiectele demarate.

 „Bineînţeles că dacă ne uităm la poza de moment şi mai ales la aşteptările pe care bucureştenii le-au avut şi mai ales cei care m-au susţinut, lucrurile pot să pară cumva întârziate”, a spus Nicușor Dan.

„Nu cred că Gabriela Firea are capacitatea să răspundă la marile probleme structurale pe care Bucureștiul le are”, susține Dan

Întrebat despre o posibilă candidatură a Gabrielei Firea la Primăria Capitalei, Nicușor Dan a declarat că este de părere că fostul edil nu poate gestiona nevoile actuale ale orașului, numind-o „doamna voucher”, aluzie la voucherele acordate în mandatul acesteia.

„Este o discuţie dacă Gabriela Firea va fi susţinută de PSD. Eu nu am văzut la această doamnă decât – i-am şi spus un la un moment dat ”doamna voucher” – n-a ştiut decât să dea vouchere pe diferite categorii de cetăţeni, n-am văzut un alt tip de politică şi cred că Bucureştiul are nevoie totuşi de o direcţie structurală care să rezolve, să răspundă la marile probleme structurale pe care Bucureştiul le are. Şi nu cred că Gabriela Firea are capacitatea de a răspunde la asta”, a explicat primarul.

Nu în ultimul rând, Nicușor Dan a declarat că rămâne un primar independent în ciuda susținerii pe care a exprimat-o pentru PNL în perioada alegerilor, susținere despre care el spune că a fost „în momentul ăla corectă”.

Cookies