Nicușor Dan: 4 locuri de joacă din Parcul Circului au fost reparate și urmează să fie deschise. Alte 10 vor fi reparate în 2023

28 feb. 2023
179 afișări
Nicușor Dan: 4 locuri de joacă din Parcul Circului au fost reparate și urmează să fie deschise. Alte 10 vor fi reparate în 2023
Nicușor Dan: 4 locuri de joacă din Parcul Circului au fost reparate și urmează să fie deschise. Alte 10 vor fi reparate în 2023. Imagine simbol: Unsplash

Nicușor Dan a anunțat repararea a 4 locuri de joacă din Parcul Circului de Stat, din Sectorul 2 al Capitalei.

Primarul General al Bucureștiului a spus că urmează să fie reabilitate alte 10 locuri de joacă, prin contracte subsecvente derulate de Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București.

Am vizitat împreună cu doamna director A.L.P.A.B, Corina Bega, cele 4 locuri de joacă din Parcul Circului de Stat care au fost reparate și sunt aproape de a fi date în folosință” a spus Nicușor Dan.

Locurile de joacă reparate vor avea elemente pentru copiii atipici

Copii atipici se numesc cei care se dezvoltă diferit față de restul, în propriul lor ritm, conform ATCCDA.

Primăria Capitalei a anunțat că acești copii vor avea elemente speciale în care să se joace:

O noutate cu care venim acum este faptul că toate locurile de joacă pe care le reparăm sau le înlocuim vor avea elemente pentru copii atipici.

Administrația Publică a încheiat și contracte de mentenanță, astfel încât obiectele stricate să fie reparate sau înlocuite rapid.

Propunerile unui cetățean din Sectorul 2 cu privire la Parcul Circului

În urma acestor lucrări realizate în Parcul Circului de Stat, au apărut și câteva cereri din partea unui cetățean al Sectorului 2.

Bucureșteanul spune că apreciază inițiativa primăriei și lucrările de renovare făcute, dar mai are câteva propuneri.

Una dintre propuneri este renovarea spațiului de exerciții din apropierea Circului sau crearea unui spațiu nou:

Doresc să propun și renovarea locului de exerciții din apropierea Circului( sau, eventual, crearea unui nou loc de exercitii, tot în Parcul Circului, dar într-o zonă opusă ). Toate aparatele existente sunt vechi, rupte și stricate.(…) De ajutor ar fi să instalați mai multe aparate diferite și un spalier ( cum se află în Parcul Tei sau în alte zone din oraș).

O altă propunere a cetățeanului este montarea unui panou pe care să scrie pentru ce este destinat spațiul respectiv. El spune că uneori se creează confuzii. Unii părinți sunt de părere că spațiul de exerciții este destinat tot copiilor, precum locurile de joacă:

O altă propunere este să puneți un panou mare ( la toate zonele de exerciții din parcuri ), unde să scrie clar pentru ce este destinat locul. De exemplu, pentru activitate fizică, nu joaca copiilor mici. Ar mai trebui scris și că este interzis copiilor sub 13 ani. Există mereu discuții în aceste zone de sport. Părinții copiilor cred că acest loc este destinat celor mici, la fel ca locurile de joacă cu leagane și tobogane.

Conform postării, persoanele care vor să facă sport nu au loc din cauza copiilor nesupravegheați. Cetățeanul le-a mulțumit preventiv autorităților și speră ca se vor lua în considerare propunerile sale.

Te-ar putea interesa și:

Cookies