ARHIVA B365

Nicușor Constantinescu, SUB CONTROL JUDICIAR în dosarul Centrului Militar Zonal

Nicușor Constantinescu este judecat pentru neasigurarea finanțării Centrului Militar Zonal. Decizia de înlocuire a arestului la domiciliu a fost luată de judecătoarea Valentina Boboc de la Curtea de Apel Constanța, potrivit Agerpres.

Același magistrat a decis, la sfârșitul lunii februarie, anularea unui mandat de arestare preventivă emis pe numele lui Nicușor Constantinescu, instituind totodată măsura arestului la domiciliu.

În prezent, Nicușor Constantinescu se află sub interdicția unui alt mandat de arest la domiciliu în dosarul în care este cercetat pentru finanțarea ilegală a unor cluburi sportive din Constanța, conform rechizitoriului DNA.

Pe durata controlului judicial Nicuşor Constantinescu are, printre altele, obligaţia „să nu comunice cu angajaţii CJ Constanţa şi nici cu consilierii judeţeni, precum şi cu personalul Centrului Militar Zonal. Nicuşor Constantinescu mai este obligat să nu divulge, sau să redea în presă sau pe reţelele sociale, direct sau indirect, informaţii din cauza penală. Cea mai dură obligaţie impusă de judecători lui Nicuşor Constantinescu este „SĂ NU EXERCITE FUNCŢIA DE PREŞEDINTE AL CONSILIULUI JUDEŢEAN CONSTANŢA”.

Nicuşor Constantinescu susţine în continuare că abuzul în serviciu, de care este acuzat, nu este faptă de corupţie. „Atât eu, cât și Radu Mazăre, suntem doi deținuți politici pentru că suntem ţinuţi, suntem arestați, fără nici o probă. În SUA, abuzul în serviciu este contravenție, nu infracțiune. Nici în unele țări din Europa abuzul în serviciu sau tentativa de abuz în serviciu nu reprezintă o faptă penală. Şi cu toate acestea, în România sunt ținut ca un criminal, ca și acel preot care a omorât o tânără acum câteva zile” a declarat, ieri, la ieşirea din Tribunal, Nicuşor Constantinescu. El insistă în ideea că, dacă hotărârile CJ Constanţa nu sunt atacate în contencios administrativ, devin legi locale. Aşa că abuzul în serviciu ar fi, de fapt, o invenţie a „poliţiei politice DNA”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button