ȘTIRI

Nicuşor Constantinescu, cercetat sub control judiciar

Curtea de Apel Constanţa a judecat, joi, contestaţia procurorilor DNA la decizia de marţi a Tribunalului Constanţa care hotărâse că Nicușor Constantinescu poate fi judecat sub control judiciar în dosarul în care ar fi prejudiciat judeţul cu opt milioane de euro.

Curtea de Apel a respins contestaţia DNA, menţinând decizia Tribunalului, iar hotărârea este definitivă.

Totodată, instanţa a decis că, pe durata controlului judiciar, el nu îşi poate exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

De asemenea, el este obligat să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească limita teritorială a României şi să nu comunice direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare, cu martorii şi experţii din dosar.

„Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive”, se mai arăta în încheierea instanţei.

Nicuşor Constantinescu este judecat sub control judiciar şi în dosarul legat de subfinanţarea Centrului Militar Zonal, şi în aceasta având interdicţia de a-şi exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

La jumătatea lunii aprilie, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu, în stare de arest la domiciliu, pentru abuz în serviciu (trei infracţiuni, din care două în formă continuată), constituirea unui grup infracţional şi conflict de interese (nouă infracţiuni, din care cinci în formă continuată).

Sursa: romaniatv.net


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button