ARHIVA B365

Nicuşor Constantinescu:Am venit în SUA cu permisiunea DNA.Mandatele de arestare,nişte ABUZURI. VIDEO

Nicuşor Constantinescu este în continuare sub tratament în Statele Unite ale Americii, din cauza unor complicaţii post-operatorii după intervenţia chirurgicală la care a fost supus după ce a fost diagnosticat cu cancer la prostată, anunţă Româniatv.net.

Preşedintele suspendat al CJ Constanţa, dat în urmărire internaţională după emiterea unui mandat de arestare pe numele său, spune că din cauza stării precare de sănătate şi a unei infecţii post-operatorii nu poate nici măcar să înceapă tratamentul specific pentru maladia de care suferă, cu atât mai puţin să revină în ţară.

„Voiam să arătăm românilor care este adevărul despre starea mea de sănătate în acest moment. Ultimele hotărâri care mi-au dat aceste mandate de arestare sunt niste abuzuri. Legaţi-mă! Arestaţi-mă! Dar pentru ce? În niciun caz nu m-am sustras de la niciun fel de urmărire penală”, a subliniat Nicuşor Constantinescu.

Nicuşor Constantinescu este convins că este victima unor „abuzuri făcute de unii judecători, care au fost presaţi de procurorii DNA” şi se consideră o victimă a „poliţiei politice a lui Traian Băsescu”.

Fostul şef al Consiliului Judeţean Constanţa a explicat că are în continuare mari probleme de sănătate după operaţia de cancer la prostată, deşi „poliţia politică a lui Băsescu” a sugerat că nu ar fi într-o stare chiar atât de gravă: „Nici 50% nu pot să controlez urinatul. Cum adică cu cancer de prostată, unui cetăţean al lumii, român, european, i se contestă dreptul de a avea o viaţă, de a se vindeca, spunându-se de către procurorii DNA, poliţia politică a lui Băsescu, că nu am avut niciun cancer de prostată?”.

„Eu am fost operat, am venit în SUA cu permisiunea DNA şi a instanţelor din România, după care s-au făcut acele mandate de arestare preventivă, fără să fi fost judecat vreodată. Cele două dosare nu au început şi alea sunt niste făcături”, a adăugat Nicuşor Constantinescu.

Nicuşor Constantinescu a mai spus că el nu se ascunde de nimeni: „Al doilea dren mi l-au pus pe 18 iulie, primul a fost pus în aprilie şi nu am reuşit încă să elimin infecţia. Infecţia pe care o am este o complicaţie, un efect secundar al a operaţiei de prostată şi s-a întâmplat la Hopkins, cea mai mare unitate de medicină robotică din Statele Unite şi printre cele mai mari din lume. Nu a fost nici intenţia mea, probabil nu a fost nici intenţia medicilor de acolo. De aceea am şi deschis un proces împotriva lor, pentru că nu pot face radioterapia în continuare. Din cauza acestor infecţii şi a acestor complicaţii. In niciun caz nu m-am sustras de la niciun fel de urmărire penală. Ultimele hotărâri care mi-au dat aceste mandate de arestare preventivă sunt in opinia mea alte abuzuri făcute de unii judecători, care au fost şantajaţi, care au fost presaţi de procurorii DNA (…) România se vede aici ca o închisoare, un loc de ură, de arestări, de cătuşe şi de urmăriri unii pe alţii, inclusiv cu ofiţeri acoperiţi şi descoperiţi, mascaţii jurnalişti sau în alte instituţii ale statului, şi eu sunt aici doar pentru a mă trata de cancer”.

Întrebat de ce nu a încercat să se trateze şi în România, Nicuşor Constantinescu a răspuns că, potrivit scrisorii medicale aflate la dosar, boala lui, cancer de prostată tip 9, nu poate fi tratată pe teritoriul României. „Sunt alte tipuri de cancer, care se pot trata, dar numai în Statele Unite”, a spus preşedintele suspendat al CJ Constanţa.

Nicuşor Constantinescu a precizat că pe 15 ianuarie, când a fost ridicat pentru prima oară din faţa CJ Constanţa, urma să fie ţinta unui flagrant, cu toate că nu exista vreun denunţător sau aprobarea unui judecător.

„În timp ce eu eram trimis de DNA sa se confirme ceea ce era evident pentru toti medicii din România, inclusiv pentru mine personal, ca am cancer de prostată, ei lucrau să fabrice aceste dosare. Pe 15 ianuarie, cand din faţa CJ Constanţa am fost ridicat, fiind la serviciu şi aflând că foarte mulţi oameni vorbesc cu iarba si vorbesc la microfoane si au inconjurat sediul institutiei CJ Constanta, am iesit sa vad despre ce e vorba. De fapt, am gasit o echipa de politisti si procurori, care, am aflat ulterior, se pregateau sa-mi faca un flagrant, fara sa existe un denuntator, fara sa existe o aprobare a unui judecator care sa spună că sunt indicii: «Da, l-am interceptat pe cetateanul Constantinescu pentru tentativa de luare de mită». Eu, iesind mai devreme decat se asteptau ei, i-am suprins si am dat peste cap aceasta operatiune”, a povestit Nicuşor Constantinescu.

Continuarea pe Româniatv.net.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button