ARHIVA B365

Nicușor Constantinescu, ARESTAT PREVENTIV după ce a fost adus cu ambulanța la instanţă

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost arestat preventiv, vineri seară, în dosarul Centrului Militar Zonal, după ce Curtea de Apel Constanţa a admis solicitarea procurorilor DNA.

Procurorul Andrei Bodean, din cadrul DNA Constanța, a cerut joi instanței arestarea lui Nicușor Constantinescu, termenul de judecare a solicitării fiind fixat pentru vineri, 20 mai, ora 15,00, la Curtea de Apel Constanța, informează agerpres.ro.

Procurorul a motivat cererea de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu cea a arestului preventiv pentru Nicușor Constantinescu deoarece acesta nu s-a prezentat la termenele succesive de judecare a cauzei în care este acuzat de subfinanțarea activității Centrului Militar Zonal.

Miercuri, 18 mai, președintele suspedat al CJ Constanța a fost internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța și ulterior supus unei intervenții chirurgicale în Clinica de Urologie, potrivit directorului medical dr. Mihnea Avram.

În referatul prin care se solicită înlocuire a măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive, procurorul arată că, de la data de 29 martie 2016 până în prezent, inculpatul Nicușor Daniel Constantinescu a lipsit de la toate termenele de judecată, cu rea credință, motivând că este nedeplasabil ca urmare a unei intervenții chirurgicale la un picior, pentru a cărei recuperare s-a internat la Sanatoriul Balnear Techirghiol.

‘Instanța de judecată chiar a încercat să îl audieze pe inculpat în incinta sanatoriului, dar acesta din urmă nu a fost de acord. Deși inculpatul pretindea că nu se putea deplasa, până în prezent acesta a părăsit de mai multe ori Sanatoriul Balnear Techirghiol pentru a-și rezolva diverse probleme personale. De exemplu, la data de 14 mai 2016, inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel a participat la sărbătorirea a 25 de ani de la absolvirea facultății, implicându-se foarte activ în organizarea evenimentului respectiv prin: invitarea și cazarea unor persoane, stabilirea numărului participanților, angajarea unei formații care să asigure fondul muzical etc. Mai mult, într-o publicație locală au fost publicate ulterior fotografii realizate în aula facultății în care inculpatul apare poziționat pe unul dintre cele mai de sus rânduri ale sălii. Din referatul procurorilor se desprinde concluzia că, în perioada respectivă, inculpatul Nicușor Daniel Constantinescu a fost perfect capabil din punct de vedere fizic să se deplaseze în afara sanatoriului balnear atunci când interesele personale i-au dictat-o, însă a refuzat de mai multe ori să se prezinte în instanță pentru a participa la procedura în cadrul căreia chiar el a insistat să fie audiat, urmărind cu rea credință tergiversarea cauzei’, se arată în referatul DNA.

După ce a fost transportat cu ambulanța la instanță, Nicușor Constantinescu a intrat în sala de judecată în cârje, iar judecătorul a început audierea inculpatului.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button