ARHIVA B365

Nicuşor Constantinescu A FOST REŢINUT. El a fost RIDICAT DE MASCAŢI, de la CJ Constanţa

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost scos de mascati din sediul CJ, unde timp de aproximativ sapte ore au fost facute perchezitii, si dus la DNA Constanta pentru audieri intr-un nou dosar, el declarand ca probabil va fi retinut, relateaza Mediafax, citat de HotNews.ro.

UPDATE 17.30 Seful CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost retinut de procurorii DNA, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Nicusor Constantinescu a fost scos din sediul Consiliului Judetean Constanta in jurul orei 15.30, fiind flancat de mascati.

Inainte de a fi urcat in masina anchetatorilor pentru a fi dus la audieri la DNA Constanta, Nicusor Constantinescu a spus ca probabil va fi retinut si ca s-a pregatit, avand la el o geanta cu lucruri personale, intre care pampersi si periuti de dinti.

„E o continuare a hartuirii mele politice, a domnului primar Mazare si a prietenului meu Sorin Strutinsky. Sunt acuzat ca am semnat niste contracte cu televiziunea Soti si cu ziarul Telegraf, fapt pentru care si domnul Mazare a fost cercetat si a primit neinceperea urmaririi penale de la domnul procuror de la DNA Bucuresti, acum doi ani, pentru aceleasi acuzatii. Sunt acuzat de abuz in serviciu, presupun, conflict de interese si alte chestiuni. Am un mandat de aducere la DNA Constanta, unde ma voi duce. Vom vedea ce se intampla. Probabil ca voi fi retinut, mi-am luat bagajele la mine, sunt pregatit, am pampersii la mine, am periuta de dinti si ne vedem la Tribunal maine, probabil”, a declarat Constantinescu.

Procurorii DNA Constanta au facut perchezitii, joi, timp de aproximativ sapte ore, la sediul Consiliului Judetean Constanta, precum si la sediile mai multor firme, intre care SC Aqualand SA si Hotel Cupidon din Eforie Nord.

DNA preciza ca in acest caz se fac cercetari privind infractiuni electorale si de serviciu, faptele de coruptie si cele asimilate acestora fiind comise in perioada 2009-2013.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor obtinute de Mediafax, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, este suspectat de mai multe fapte de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Astfel, in anul 2012 presedintele CJ Constanta a acceptat si decontat, cu stiinta, o cota de 23% din valoarea lucrarilor de impadurire executate de Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta, reprezentand cheltuieli indirecte, in loc de 18%, cat ar fi fost legal. Astfel, ar fi fost platita ilegal suma totala de peste un milion de lei.

Anchetatorii mai noteaza ca in anul 2012 Consiliul Judetean Constanta a facut plati nelegale pentru servicii de publicitate in valoare de peste doua milioane de lei catre SC Combat Press SRL Constanta si SC Soti Cable Neptun SRL, fara ca aceste servicii sa aiba legatura cu informatiile de interes public si transparenta decizionala, pentru care exista obligativitatea comunicarii din oficiu ca informatii de interes public, conform Legii nr. 544/2001 si Legii nr. 52/2003.

Continuarea pe HotNews.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button