Nicuşor Constantinescu a fost eliberat din arest

de:
20 mart. 2014
0 Afișari
Nicuşor Constantinescu a fost eliberat din arest

Audierea în faţa instanţei ce a judecat cererea de arestare preventivă a durat circa 3 ore şi jumătate, la capătul ei judecătorul dipunând eliberarea lui Nicuşor Constantinescu sub control judiciar. „S-a făcut dreptate vizavi de această măsură abuzivă de a mă percheziţiona cu mascaţii cu la 7 dimineaţa şi de a mă aduce cu sirene la Bucureşti”, a declarat Constantinescu, imediat după eliberarea sa, scrie romaniatv.net.

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a împiedicat controale ale Curţii de Conturi şi a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul că nu a emis sau prelungit autorizaţii de construire a unor centrale eoliene. „Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului.

Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, în sarcina căruia s-au reţinut: 3 infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice; 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor”, se arată într-un comunicat de miercuri al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Din ordonanţa de reţinere a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în perioada 2011 – 2013, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicușor Constantinescu, a refuzat în mod repetat să pună la dispoziţia auditorilor Curţii de Conturi documentele şi informaţiile solicitate, împiedicând astfel efectuarea a trei controale incluse în programul de activitate al acestei instituţii. 

Cookies