Nicușor, azi primar cu mărțișor. A purtat, dar a și dat

01 mart. 2024
1337 Afișari
Nicușor, azi primar cu mărțișor. A purtat, dar a și dat
Nicușor, azi un primar cu mărțișor. A purtat, dar a și dat

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și-a pus azi mărțișor în piept și s-a dus la serviciu. Sau poate mărțișorul e ideea cuiva de la departamentul PR / comunicare și i-a poposit la rever abia când a ajuns la sediul PMB.

În această a doua variantă, o prietenă își imaginează cu ușurință cum s-au desfășurat lucrurile: omul cu ideea i-a zis lui Nicușor Dan lucruri de genul: „Haideți, dom’ primar, e o idee super drăguță, chiar dacă vor fi miștouri, știți că nu există bad PR… pe urmă împărțiți frezii și zambile la colege, fumos!”

Deși mai este un scenariu pe care, în pripă, nu l-am luat în calcul: acela că dl. primar chiar a primit mărțișorul de la o doamnă de prin Bucovina ori alte zone ale Moldovei, unde și băieții / bărbații primesc mărțișoare.

Later edit: A treia variantă și cea adevărată (mulțumim celor de la comunicare PMB) este că Nicușor Dan a primit mărțișorul de la copiii săi și a venit cu el prins în piept de acasă.

Nicușor, primarul cu mărțișor, a împărțit mărțișoare și flori la serviciu

Primarul general al Capitalei publică, pe pagina sa de Facebook, mai multe fotografii cu „ceremoniile” de 1 Martie de la el de la serviciu, plus mesajul cu „să aveți o primăvară frumoasă”:

Mi-a făcut plăcere să ofer astăzi câte o floare și un mărțișor colegelor din Consiliul General, precum și tuturor doamnelor și domnișoarelor prezente la ședință. O primăvară frumoasă tuturor femeilor!

Nicușor, azi un primar cu mărțișor. A purtat, dar a și dat
Sursa foto: Nicușor Dan / Facebook

În ce zone din țară se oferă mărțișoare bărbaților

Pe-aici pe la noi, prin Muntenia, bărbații oferă mărțișoare femeilor, ergo femeile poartă mărțișoare, dar există zone din țară în care asta se întâmplă.

Prin Bucovina, de exemplu, de 1 Martie, fetele leagă la încheieturi de mâini de băieți un șnur alb cu roșu. Bine, îndeosebi celor necăsătoriți (dl. Nicușor este, totuși, căsătorit. Discret, dar căsătorit din 2016).

E un obicei care s-a răspândit din Bucovina și în zonele din Bistrița-Năsăud, pe la graniță cu județul Suceava. Aici, de 1 Martie, fetele și femeile dăruiesc mărțișoare băieților și bărbaților. De 8 Martie, se schimbă roata!

Poate vrei să citești și

Cookies