Nicușo Dan atacă: Bugetul Primăriei Capitalei este scos din pixul Gabrielei Firea

de:
22 apr. 2019
0 Afișari
Nicușo Dan atacă: Bugetul Primăriei Capitalei este scos din pixul Gabrielei Firea

Bugetul construit de primarul Gabriela Firea estimează că veniturile totale vor fi de 6760 milioane de lei, o creştere de 134% faţă de media veniturilor din ultimii trei ani.

Analizând structura veniturile preconizate de Primăria Capitalei, se constată un optimism major în legătură cu sumele obţinute din impozitarea operaţiunilor imobiliare, administraţia Firea estimând o creştere de 979% faţă de media veniturilor din ultimii trei ani.

Cel mai mare optimism e legat însă de fondurile europene, unde Primăria Bucureşti a fost codaşă absolută. Administraţia Bucureştiului îşi propune în 2019 o creştere a veniturilor de 1857%, comparativ cu ce a reuşit să obţină în ultimii trei ani.

Venituri extrem de mari îşi propune să obţină de asemenea din concesiuni şi închirieri (o creştere de 1475% comparativ cu media ultimilor trei ani) şi din recuperarea cheltuielilor de judecată şi despăgubiri ( creştere de 1293%). Venituri ceva mai modeste sunt prevăzute din taxe pe desfăşurarea de activităţi ( creştere de 246%) şi din subvenţii de la bugetul de stat (creştere de 362% raportată la media din ultimii trei ani ).

„Este cât se poate de clar că avem de-a face cu un buget făcut din pix, în care veniturile sunt supraevaluate cu 1,5 miliarde lei. Veniturile Primăriei nu pot creşte peste noapte de câteva ori, aşa cum încearcă să ne păcălească administraţia Firea. Nu poţi veni în faţa bucureştenilor cu un buget care nu are nicio legătură cu realitatea, cu un buget plin de cifre menite să susţină declaraţiile populiste ale Gabrielei Firea şi atât.

Consecinţa acestui buget va fi una nefastă pentru bucureşteni: vor fi tăiate drastic investiţiile, aşa cum se întâmplă an de an în Bucureşti. Iar tăierea investiţiilor înseamnă mai puţini bani pentru repararea ţevilor RADET, mai puţini bani pentru reabilitarea străzilor, mai puţini bani pentru reparaţii la şcoli sau pentru construirea de creşe şi grădiniţe.

Acest buget este dovada clară a incompetenţei administraţiei Firea care este strict preocupată de campaniile de imagine şi nu de dezvoltarea oraşului şi de asigurarea unor condiţii decente de trai bucureştenilor.”, declară deputatul de Bucureşti Nicuşor Dan.

Cookies