ȘTIRI

Nicușor Dan: Cine este responsabil pentru incendiul de la Confort City

Nicușor Dan a folosit informațiile apărute în presă pentru a trasa următoarele responsabilități, conform unui comunicat remis B365.ro.

„Cine este responsabil:

Arhitectul-sef. Autorizatia a fost intocmita de arhitectul-sef. Autorizatia trebuia sa prevada scenariul unei situatii de urgenta, cu atat mai mult cu cat era vorba de un numar mare de apartamente si apartamentele de la etajul superior erau din lemn. Era la latitudinea arhitectului-sef sa solicite sau nu aviz de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Nesolicitand avizul, si-a asumat responsabilitatea comportarii imobilului la o situatie de urgenta.

Dezvoltatorul. Daca autorizatia prevedea hidrantul de incendiu, era in obligatia dezvoltatorului sa asigure functionarea lui. Daca autorizatia prevedea o cale de acces rapida la imobil, era in responsabilitatea dezvoltatorului sa organizeze parcarea astfel incat sa nu o stanjeneasca.

Comisia de receptie. Daca autorizatia prevedea hidrantul de incendiu, functionarea acestuia trebuia sa fie verificata de comisia de receptie la receptia imobilului. Acelasi lucru pentru calea de acces la imobil, daca era prevazuta in autorizatie.

Materialele. Atat lemnul cat si polistirenul sunt materiale inflamabile si nu sunt potrivite pentru imobile mari. Multe din blocurile recent termoizolate termic sunt supuse aceluiasi pericol.

Legislatia. Cu foarte putine exceptii, legea nu obliga la participarea Inspectoratului de Stat in Constructii la receptia lucrarilor.

Controlul in constructii. Desi este o institutie cu profit in activitate (sumele incasate din taxe si amenzi sunt mai mari decat cheltuielile de functionare), Inspectoratul de Stat in Constructii nu are un personal suficient si nu isi exercita de o maniera satisfacatoare controlul in constructii.

Asociatia Salvati Bucurestiul va oferi consultanta juridica proprietarilor afectati de incendiul din complexul Confort City, in cazul in care acestia o vor solicita” – se arată în comunicatul semnat de Nicușor Dan.

Reamintim că Prefectul de Ilfov, Florentina Pencea, a declarat în urma izbucnirii puternicului incendiu de marți după-amiază, că respectivul complex, aparținând lui Robert Negoiță – primarul Sectorului 3 –  nu are autorizație din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. „Din câte am înţeles de la reprezentanţii ISU, nu există o autorizaţie din partea lor pentru acea clădire. Vom face verificări şi vom vedea ce trebuie făcut”, a spus Florentina Pencea.

Citiți și Incendiul de la Comfort City produs din cauza unei fluctuații de curent. Enel, posibil vinovat


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button