Nicușor Dan cheamă la protest împotriva proiectului minier de la Roșia Montană, duminică

de:
12 sept. 2013
1 Afișari
Nicușor Dan cheamă la protest împotriva proiectului minier de la Roșia Montană, duminică

„Lupta nu e câştigată. Prezenţa masivă de duminica trecută a schimbat decisiv poziţionarea politicienilor, o prezenţă scăzută duminica viitoare poate să-i facă să se răzgândească din nou. E obligatoriu să ieşim în stradă până la respingerea legii. Duminică 15 septembrie de la ora 17” – scrie Nicușor Dan pe pagina de Facebook. 

El face trimitere către evenimentul la care aproape 8.000 de persoane și-au anunțat prezența, duminică, la ora 19:00:

„Asociația Alburnus Maior mulțumește tuturor celor ce au ieșit ieri în stradă pentru a sprijini Campania Salvați Roșia Montană. Mesaje de solidaritate au venit din toată lumea, din China până în Canada și de la Gura Portiței până la Bruxelles. Peste 15.000 de oameni la București și peste 10.000 de oameni la Cluj au cerut în stradă respingerea de către parlamentari a legii speciale de distrugere a Roșiei Montane, interzicerea cianurii și includerea localității pe lista tentativă a Romaniei pentru UNESCO.

„Toți cei ce sunt în stradă și cer salvarea Roșiei Montane sunt cetățeni de onoare ai localității noastre. Roșia Montană este inima României” a declarat ieri la Cluj-Napoca Eugen David, președintele asociației Alburnus Maior.

Asociația Alburnus Maior cere respingerea printr-un vot deschis a legii speciale de distrugere a Roșiei Montane de către parlamentari și invită toți cetățenii români să își contacteze reprezentanții din Parlament pentru a le cere respingerea proiectului legislativ. Legea a ajuns deja la Senat pentru dezbatere și are numărul de înregistrare B560. Legea încalcă preverderi ale constituției, drepturile omului, principiul separării puterilor în stat și suveranitatea justiției.

Uniți salvăm Roșia Montană!
www.unitisalvam.ro
www.rosiamontana.org
www.legea.rosiamontana.org”

 

Cookies