ARHIVA B365

Nicușor Constantinescu: Elicopterul a fost preluat de SMURD fără acceptul meu

Nicuşor Constantinescu susţine că, în noiembrie 2014, elicopterul a fost preluat de SMURD fără acceptul său. ”Elicopterul Eurocopter are două motoare, sisteme de zbor pe timp de noapte, flotoare (…) În urma unei licitaţii publice, a fost preluat în noiembrie 2014 de SMURD, fără acceptul meu, schimbându-i-se destinaţia pentru achiziţia pe fonduri UE. Achiziţia elicopterului şi costurile mentenanţei lui (inclusiv orele de zbor minimale pe lună, în număr de 5 per pilot) sunt anchetate de DNA”, a declarat Constantinescu.

El a precizat că nu ştie dacă SMURD a respectat condiţiile de zbor. ”Condiţiile impuse de proprietarul elicopterului privind operarea acestuia cu respectarea normelor civile aeriene europene, inclusiv privind numărul minim de ore de zbor pe luna de pilot nu ştiu dacă au fost respectate de SMURD, vremea nefiind potrivnică, apa lacului având 8 grade Celsius, fără vânt şi fără ceaţă”, a declarat Constantinescu.

Preşedintele CJ a precizat că nu a putut interveni deoarece are interdicţie de la instanţă. ”Eu, deşi sunt preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa şi vicepreşedintele Comitetului Judeţean de Urgenţă Constanţa, nu am putut să-mi exercit atribuţiile, deoarece am interdicţie de la instanţă să iau legătură, sub orice formă, cu angajaţii Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni! Am anunţat prefectul să intervină când am aflat”, a declarat Constantinescu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button