ARHIVA B365

Nicolăescu: Moţiunea de cenzură împotriva cabinetului Ponta are 214 semnături şi va fi depusă marţi

Nicolăescu a declarat că textul moţiunii de cenzură beneficiază de 214 semnături, din care din partea PNL sunt 140 de semnături, din partea PDL – 55, iar de la PPDD – 18, precum şi semnătura unui senator independent, informează Mediafax.

Vicepreşedintele PNL a menţionat că documentul a fost semnat inclusiv de preşedintele PDL, Vasile Blaga, dar nu şi de PMP.

„Am revizuit textul moţiunii şi, după observaţiile pe care ni le-a înaintat grupul PDL, au fost discutate cu conducerea grupului şi au fost preluate în forma convenită (…) În special la palierul de corupţie s-a dorit o extindere a unor clarificări, cum ar fi de exemplu situarea lui Duicu în cabinetul primului ministru. S-a dorit o clarificare şi elemente suplimentare, am fost de acord şi nu ni s-a părut că este nefirească o asemenea solicitare, poate chiar dimpotrivă, este binevenită”, a spus vicepreşedintele PNL.

Nicolăescu a menţionat că textul moţiunii de cenzură va fi depus marţi, în jurul orei 12.00, la Parlament, urmând ca în 24 de ore Birourile Permanente ale celor două Camere să definitiveze calendarul pentru prezentarea şi dezbaterea moţiunii.

El a precizat că estimarea sa este că prezentarea moţiuniii de cenzură ar trebui să se facă în plenul Parlamentului luni, iar joia viitoare să aibă loc dezbaterea şi votul parlamentarilor.

Vicepreşedintele PNL a menţionat că din partea reprezentanţilor PMP nu există semnături sau contribuţii la textul moţiunii de cenzură, chiar dacă au fost transmite adrese pentru susţinerea iniţiativei.

El a fost întrebat de ce din partea PMP nu există semnături pe textul moţiunii de cenzură, în condiţiile în care Elena Udrea şi-a exprimat public intenţia de a sprijini demersul PNL.

„Elena Udrea are un calendar propriu se pare. Noi, cei de la PNL, săptămâna trecută am făcut adrese oficiale către toate grupurile parlamentare şi către toţi parlamentarii independenţi, aşa cum sunt cei de la PMP, propunându-le o modalitate de lucru. Din partea PMP nu am primit nimic, nici comentarii, nici o altă invitaţie. Dacă cei care vor să facă politică la televizor, cred că aşa se face politica, să o facă la televizor în continuare (…) Dacă cei de la PMP în acest moment nu consideră necesar să semneze moţiunea de cenzură, eu cred că dumnealor devin în această situaţie singurii susţinători din partea opoziţiei ai Guvernului Ponta”, a mai afirmat Nicolăescu.

Conform Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii.

Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament.

Votul asupra moţiunii de cenzură este secret cu bile.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button