ARHIVA B365

Nicolăescu despre CODUL FISCAL: Asumarea răspunderii sau o OUG încalcă prevederile Constituţiei

Liderii coaliţiei ar putea decide luni cum vor proceda, după ce preşedintele Klaus Iohannis a retrimis legea în Parlament.

Eugen Nicolăescu speră că liderii coaliţiei vor convoca Parlamentul pe tema Codului Fiscal: „Aş vrea să subliniez un aspect de natură constituţională: atât timp cât o lege este adoptată de Parlament şi se află în proces de promulgare, un asemenea act normativ nu mai poate fi adoptat prin altă procedură legislativă, cum ar fi asumarea răspunderii Guvernului sau o Ordonanţă de Urgenţă, decât, sigur, încălcând prevederile constituţionale”.

În opinia deputatului PNL, coaliţia de guvernare „probabil va avea mintea de pe urmă, în sensul în care să se pună la masă şi să convoace Parlamentul, că de aceea este majoritate parlamentară şi bineînţeles, absolut toţi cei care au ceva de spus să dezbată încă o dată care sunt riscurile aplicării Codului Fiscal, în condiţiile în care Guvernul nu şi-a îndeplinit angajamentele”.

„Unica soluţie rămâne convocarea Parlamentului, dezbaterea în Parlament a cererii de reexaminare a preşedintelui, unde sunt trei posibilităţi. Una este să-l retrimită în forma în care a fost adoptat iniţial, a doua, să facă modificări şi a treia, să-l respingă”, a conchis Eugen Nicolăescu, citat de romaniatv.net. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button