Nicolae Manolescu, reales preşedinte al Uniunii Scriitorilor, pentru a treia oară

de:
07 oct. 2013
1 Afișari
Nicolae Manolescu, reales preşedinte al Uniunii Scriitorilor, pentru a treia oară

Directorul de imagine al Uniunii Scriitorilor, Nicolae Prelipceanu, a declarat pentru Mediafax că Nicolae Manolescu a fost ales preşedintele USR cu 705 voturi, în timp ce contracandidatul său, Dan Mircea Cipariu, a obţinut 196 de voturi. Totodată, 37 de voturi au fost anulate.

După ce şi-a depus candidatura, Nicolae Manolescu a anunţat că îl va propune pe Varujan Vosganian în funcţia de prim-vicepreşedinte şi pe Gabriel Chifu în funcţia de vicepreşedinte.

Statutul Uniunii Scriitorilor din România (USR) a fost modificat pe 12 martie şi i-a permis lui Nicolae Manolescu, care se afla la al doilea mandat la conducerea USR, să candideze pentru un al treilea mandat în funcţia de preşedinte al uniunii.

Nicolae Manolescu, despre noul mandat la preşedinţia Uniunii Scriitorilor: Este o corvoadă în plus

Criticul literar Nicolae Manolescu, ales, luni, preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România (USR), pentru a treia oară, a declarat pentru Mediafax că acest nou mandat reprezintă o onoare, dar şi „corvoadă în plus”.

„O corvoadă în plus. Desigur este şi o onoare că m-au reales colegii mei, dar este o corvoadă în plus”, a spus, luni, Nicolae Manolescu, despre noul mandat la preşedinţia Uniunii Scriitorilor din România (USR).

În ceea ce priveşte planurile sale în acest nou mandat, Nicolae Manolescu a precizat că are două priorităţi oarecum diferite. „Una dintre priorităţi este stabilizarea financiară, materială, a Uniunii Scriitorilor, care, ca toată lumea, a trecut şi cred că mai trece printr-o criză, şi a doua, creşterea vizibilităţii scriitorilor, a breslei, cu alte cuvinte a statutului social al scriitorului, care nu mai este nici măcar ce-a fost pe vremea comunismului. Sigur, nu aspirăm neapărat să fim vedete precum fotbaliştii sau top-modelele, dar măcar să avem un statut social cuviincios”, a declarat Nicolae Manolescu.

Cookies