Nicolae Istudor, noul rector al ASE Bucureşti

de:
27 feb. 2016
3 Afișari
Nicolae Istudor, noul rector al ASE Bucureşti

După validarea de către Senat și confirmarea de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, dl prof. univ. Dr. Nicolae Istudor și își va începe mandatul de rector al ASE.

‘Mulțumesc comunității universitare a ASE pentru numeroasa prezență la vot. Este o dovadă de unitate, maturitate și implicare instituțională. Alegerea dumneavoastră mă onorează și mă obligă. Echipa mea și cu mine ne propunem ca, împreună cu dumneavoastră, să menținem reputația primei universități economice a țării la nivelul tradiției și prezentului său si să transpunem în realitate tot ce am propus în Programul managerial’, a declarat rectorul ales al ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor.

Prof. univ. Dr. Nicolae Istudor a fost, începând cu anul 2000, director al departamentului social, consilier al rectorului, șef de catedră, director și secretar de stat, prorector în mandatele 2008 — 2012 și 2012 — 2016. În toți cei 16 ani de prezență activă în top management a lucrat în echipele a trei rectori ai ASE-ului, preocupat în permanență de îmbunătățirea calității procesului educațional, promovarea unui management performant, consolidarea excelenței în cercetare științifică și inovare și recunoașterea, valorizarea și dezvoltarea capitalului uman.

Noul rector al ASE îl va înlocui pe Pavel Năstase, 64 de ani, care a condus timp de patru ani univeristatea care are în prezent aproape 22.000 de studenţi în cadrul programului de licenţă, masterat şi doctorat.

Nicolae Istodur, în vârstă de 48 de ani, a terminat în 1993 Facultatea de Economia şi Gestiunea Producţiei Agricole şi Alimentare din cadrul ASE Bucureşti. În 1999 el şi-a obţinut titlul de doctor în economie în cadrul aceleiaşi facultăţi. Noul rector al ASE Bucureşti a început să predea în cadrul universităţii încă din 1993. Între 2004 şi 2005 el a fost Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale.

În cursa pentru poziţia de rector au participat cinci competitori, printre care prorectorul Robert Şova, profesor la Facultatea de Contabilitate şi Informatică de Gestiune, Adrian Tanţău, decan al Facultăţii Admi­nistrarea Afacerilor cu predare în limbi străine, Gabriela Ţigu, prorector, profesor în cadrul Facultăţii de Business şi Turism şi Răzvan Zaharia, profesor în cadrul Facultăţii de Marketing.

Cookies