Nicolae Bănicioiu: Medicamentele se vor ieftini cu un procent considerabil

de:
06 mart. 2015
0 Afișari
Nicolae Bănicioiu: Medicamentele se vor ieftini cu un procent considerabil

Întrebat cine este vinovat pentru faptul că, în ultimii cinci ani, prețurile nu au fost scăzute deloc și care sunt instituțiile care au greșit prin necorelarea cu ordinul din 2009, privitor la actualizarea prețurilor medicamentelor, Bănicioiu a răspuns:

„Eu nu vreau să împart vinovății, dar pot să constat că a fost o lipsă de interes, o lipsă de atitudine în acest domeniu. E o chestiune extrem de complicată și care nu se face, peste noapte, și care necesită o analiză lungă și o conlucrare a tutoror direcțiilor din sănătate. E o chestiune foarte amplă. Nu pot să vă spun de ce timp de cinci ani nu s-a făcut nimic. Aici sunt multe de discutat. Nu vreau să împart vina cuiva, dar sigur că toate aceste analize au fost făcute și toți cei care au fost vinovati sunt convins că vor plăti”, a declarat Nicolae Bănicioiu, scrie realitatea.net.

Ministrul Sănătății a subliniat că medicamentele se vor ieftini.

„Da, se ieftinesc medicamentele și unele dintre ele cu un procent considerabil. Estimăm o economie de 20 la sută față de ceea ce plătește în momentul de față Ministerul Sănătății pe medicamente compensate”, a adăugat Nicolae Bănicioiu.

Pe de altă parte, întrebat cine le va da înapoi banii oamenilor care s-au chinuit să plătească, în acești ani, Bănicioiu a afirmat că organele competente vor stabili „de ce s-au pierdut atâția bani”, adăugând faptul că „sunt prevăzute și sancțiuni”.

Cookies