Nicio podoabă sau târg de Crăciun și Revelion 2022 în Sectorul 1. Sărbători în liniște, în sectorul administrat de Clotilde Armand

14 nov. 2022
3061 afișări
Nicio podoabă sau târg de Crăciun și Revelion 2022 în Sectorul 1. Sărbători în liniște, în sectorul administrat de Clotilde Armand
FOTO Agerpres, arhivă Primăria Sectorului 1 - 2016

Putem să ne imaginăm deja care va fi atmosfera de sărbători din această iarnă pe bulevardele din fiecare sector al Capitalei, având în vedere că în mai puțin de 10 zile se deschide în București primul târg tematic.

Pe lista evenimentelor cunoscute în acest moment, că se vor realiza, se află 3 târguri: Primăria Sectorului 6 a anunțat târgul din Parcul Drumul Taberei organizat în colaborare cu UNTOLD, Primăria Capitalei redeschide zona de la Piața Constituției pentru desfășurarea târgului, iar în Sectorul 2, locul destinat Crăciunului va fi Parcul Obor.

Cum fiecare sector are libertatea de a se organiza cum vrea de sărbători, în funcție de proiectele adoptate de Consiliul Local, blocajul de la Sectorul 1 pare să afecteze și Crăciunul și Revelionul în 2022.

Într-un răspuns pentru B365, Primăria Sectorului 1 a transmis că Primăria Sectorului 1 nu intenționează organizarea unui Târg de Crăciun sau a unui concert cu ocazia Revelionului, cel puțin până la acest moment.

 

Nici târguri, nici concerte, nici iluminat festiv în parcuri. Lumini vor fi totuși pe bulevadele centrale

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții Administrației Domeniului Public Sector 1 pentru perioada sărbătorilor de iarnă 2022-2023 nu au fost alocate fonduri pentru iluminatul festiv în parcurile aflate în administrarea Sectorului 1.

Iluminatul festiv pe străzile din Sectorul 1 este asigurat de către Primăria Municipiului București – Compania Municipală Iluminat Public București, pe acele artere principale care se află pe domeniul public comun.

 

Târgul de Crăciun din Piața Constituției se deschide mai devreme

Cu 10 zile mai devreme decât era plănuit inițial, Târgul de Crăciun din Piața Contituției se va deschipe pe 20 noiembrie și va dura până pe 26 decembrie. Primăria Capitalei a revenit cu târgul în Piața Constituției unde există spațiu suficient de mare pentru a realiza un mini-patinoar, un mini-parc de distracții cu roată panoramică. Printre atracţiile Târgului de Crăciun din Piața Constituției se mai numără concertele live, Căsuţa lui Moş Crăciun și un brad de mari dimensiuni.

 

Alte două sectoare au anunțat târguri, iar în Sectorul 4 va fi o feerie de lumini

Doar două sectoare au târguri anunțate până la jumătatea lunii noiembrie în București. În Sectorul 6 se va organiza Târgul de Crăciun ”West side Chirstmas”, pe 25 noiembrie, în parcul Drumul Taberei și în Sectorul 2 al Capitalei, un târg va avea loc în Parcul Obor.

Sectorul 3 este cel care a votat în Consiliul Local fonduri prevăzute pentru iluminatul stradal, iar în sectorul 4 este anunțată din nou o sărbătoare de luminițe, fără vreun târg specific.

Îți mai recomandăm să citești și:

Cookies