Nicio faptă bună nu scapă nepedepsită: betonul scos din Piața Unirii și înlocuirea lui cu insule verzi, taxată de Administrația străzilor-Primăria Capitalei

11 oct. 2022
40039 Afișari
Nicio faptă bună nu scapă nepedepsită: betonul scos din Piața Unirii și înlocuirea lui cu insule verzi, taxată de Administrația străzilor-Primăria Capitalei
FOTO: imagine Hornews, Piața Unirii

Lucrările de la Pasajul Unirii sunt urmate acum, la suprafață, în Piața Unirii. Doar că administratorii au fost Sectorul 4 la interior, iar la suprafață, Sectorul 3.

Mai mult, sectorul de drum, bulevardul (Ion I.C.Brătianu), este revendicat de Primăria Municipiului București (PMB), o a treia administrație.

Citiți mai jos o poveste în care atribuțiile în București se încalecă, iar fapta Primăriei Sectorului 3 de a înlocui betonul inestetic și nefolositor, cu zone verzi, nu a scăpat netaxată. Cel care o critică este administratorului drumului, Administrația străzilor, aflată în subordinea Primăriei generale – cea care este responsabilă, cel mai adesea de asfaltarea arterelor principale și de marcajele de la trecerile de pietoni de pe străzi (adesea șterse).

Bucureștenii care au trecut prin Piața Unirii, în ultima săptămână, au observat probabil că se lucrează pe insulele/scuarurile din intersecție. Totodată au fost aduse borduri din cele utilizate de Sectorul 3.

Simultan cu acțiunea B365 de a solicita informații despre Piața Unirii și a felului în care va arăta la final locul, publicația Hotnews a întrebat Primăria Capitalei cine conduce lucrările și prezența „celebrelor borduri”, embematice pentru Sectorul 3.

În răspuns, Primăria Capitalei transmite că pentru reabilitarea zonei, Primăria Sectorului 3 nu a solicitat acordul Administrației Străzilor din București, administratorul drumului.

„Lucrările efectuate de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii fac parte din categoria celor de reabilitare (înlocuire borduri, reasfaltare, reabilitare spații verzi), astfel nu este necesar avizul Comisiei Tehnice de Circulație (care ar fi necesar în cazul modernizărilor/reconfigurărilor).

Acordul în acest caz (al lucrărilor făcute de Primăria sectorului 3 – n.r.) revine în sarcina administratorului drumului, care, pentru Piața Unirii, este Administrația Străzilor Bucureşti. Facem precizarea că Administrația Străzilor nu primit nicio solicitare pentru eliberarea unui acord pentru lucrările executate de Primăria Sector 3 în zona Piaţa Unirii”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

În imaginile publicate de Hotnews se observă pământul adus pentru amenajarea insulelor de piatră de la trecerile de pietoni și că au fost puse borduri noi.

Cum arăta o zonă betonată din Piața Unirii, înainte de lucrări, sursa: google maps

B365 va publica răspunsul Primăriei Sectorului 3 legat de felul în care va arăta Piața Unirii la finalul lucrărilor, atunci când îl va primi.

Îți recomandăm și:

 

Cookies