Nici nu s-au redeschis bine școlile că a început scandalul. Firea îl acuză pe Nicuşor că a suspendat autobuzele şcolare

02 feb. 2021
280 Afișari
Nici nu s-au redeschis bine școlile că a început scandalul. Firea îl acuză pe Nicuşor că a suspendat autobuzele şcolare

Gabriela Firea a publicat, marți, pe pagina sa de Facebook un document trimis de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, prin care se anunţă că au fost suspendate liniile autobuzelor şcolare care transportau elevii la mai multe şcoli din Bucureşti şi Ilfov. Postarea vine după ce Iohannis a anunțat redeschiderea școlilor. Gabriela Firea îl acuză pe Nicuşor Dan că a stat în spatele acestei decizii.

Pe timpul mandatului său, Gabriela Firea a înfiinţat mai multe linii de transport şcolar care funcţionau în Bucureşti şi Ilfov şi care asigurau gratuit transportul a sute de elevi de acasă la şcoală. Acum că a fost anunţată redeschiderea şcolilor, aceste linii au fost suspendate. Gabriela Firea spune că actualul primar general, Nicuşor Dan, a luat această decizie.

Acuzații dure aduse de Firea

Printr-o postare pe pagina sa de Facebook, Gabriela Firea explică întregul scandal.

„Luni incepe scoala fizic, in sfarsit! A confirmat si K. Iohannis. Ce s-a gandit noul primar al Capitalei? Sa “dea o mânā de ajutor” familiilor din Bucuresti si Ilfov. Asa ca a ordonat oprirea transportului scolar, asigurat de STB la propunerea mea ca primar, si prin votul consilierilor generali social-democrati. Da, da, este incredibil! Dar cat se poate de real!

In plus, ca un las, nu-si asuma decizia crunta luata de el personal – sunt martori din primarie si STB -, asa ca a dispus ca anuntul sa fie facut, chipurile, ca o decizie a Asociatiei de dezvoltare pentru transport.

Adica, îi jigneste înca o data pe cetateni! Si asta pentru ca el, chiar el este Presedintele Asociatiei de dezvoltare – ca primar general.

Mai mult, o astfel de hotarare trebuia luata de catre Comitelul Director si AGA, adica ar fi trebuit sa voteze, alaturi de primarul Capitalei, si presedintele CJ Ilfov, si cei 40 de primari ai oraselor si comunelor din Ilfov”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Fostul primar general al Capitalei, actualmente senator PSD, a vorbit şi la Antena 3 despre acest subiect.

Ce acuzații îi aduce Firea lui Nicușor Dan

Gabriela Firea l-a acuzat pe Nicuşor Dan că s-a ascuns sub semnatura Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, când de fapt el ar fi cel care ar fi decis suspendarea autobuzelor şcolare care deserveau şcoli din 3 Sectoare, dar şi din Ilfov.

„Votul primarului general este hotarator, deoarece STB suporta 90% din costul transportului public in regiunea Bucuresti – Ilfov.

Degeaba s-a ascuns sub semnatura conducerii ADI-ului de transport!

Este de notorietate ca primarul general are un vot de aur in Consiliul Director. Vot de aur pe care eu l-am folosit pentru a ajuta elevii iar Nicusor Dan il foloseste impotriva copiilor, a parintilor lor si a familiilor din care provin.

Plus o noua sursa de aglomerare a traficului rutier in zona scolilor.

Dupa ce a blocat construirea Spitalului Metropolitan, a Pasajului Doamna Ghica, a lucrarilor din Prelungirea Ghencea, noul primar al #DrepteiUnite se razbuna si pe copii.

Asta este “noul Bucuresti” clamat in campanie! Asta inseamna “modernizarea” Bucurestiului promisa!” – este mesajul Gabrielei Firea de pe Facebook. În plus, aceasta a ataşat şi documentul prin care directorilor şcolilor ai căror copii erau transportaţi cu respectivele autobuze şcolare li se aduce la cunoştinţă decizia suspendării liniilor de transport în comun.

Cookies