Nici noii stâlpișori-morcovi dintre sensuri, mai înalți, nu rezistă la impact:strică sau nu mașina?

de:
01 apr. 2013
2 Afișari
Nici noii stâlpișori-morcovi dintre sensuri, mai înalți, nu rezistă la impact:strică sau nu mașina?

B365.ro vă anunța, săptămâna trecută, în premieră, despre un proiect pilot în care stâlpișorii mici de separare a sensurilor vor fi înlocuiți cu stâlpi mai înalți, un de un metru. Proiectul-pilot implementat la Pasajul Basarab nu a avut însă invincibilitatea prevăzută: nici cinci zile nu au trecut ;i unul dintre stâlpi a fost rupt.

Primarul general Sorin Oprescu susține însă că cei care vor să treacă peste separatoarele de trafic își vor strica mașina.

Sorin Oprescu, primarul Bucurestiului, declara la Pro tv: „La pod, la Basarab, au inceput sa schimbe pilonii aia de cauciuc peste care trec toti nesimtitii si fac stanga in loc si am gasit un sistem acum, daca il incearca, isi strica masina, sa se potoleasca”. Primarul Sorin Oprescu recunoaste, vechile separatoare nu i-au disciplinat pe soferii inconstienti, notează stirileprotv.ro.

Vechile separatoare sunt absolut ineficiente, in conditiile in care poti trece lejer cu masina peste ele si nu patesti nimic. Asa ca Primaria a decis sa monteze stalpisori. Au peste o jumatate de metru si, desi par impozanti, sunt din plastic. Cineva a incercat deja fiabilitatea noii solutii… La cinci zile de la instalare, unul dintre stalpisori a fost rupt.
Nimeni nu stie, insa, daca soferul respectiv si-a distrus masina, dupa cum sustine primarul Capitalei. Pe de alta parte, ceilalti soferi spun ca noii stalpi ii vor disciplina mai degraba pe trecatori.

Instalarea pilonilor este un proiect pilot care se va extinde in tot Bucurestiul. Primarul general spune ca de duminca incepe si trasarea marcajelor rutiere.

Cookies