Nevăzătorii pot „vizita” Muzeul Antipa şi Muzeul Ţăranului Român

de:
27 iul. 2012
0 Afișari
Nevăzătorii pot
Replicile sunt destinate cunoşterii informaţiilor despre speciile expuse în muzeu persoanelor nevăzătoare care vor vizita Muzeul Antipa şi vor fi integrate în expoziţia permanentă a Muzeului. Rolul acestora este acela de a înlocui experienţa de vizitare vizuală cu una tactiă, singura modalitate de informare a nevăzătorilor.
 
Pentru al doilea an, proiectul Simte Arta – Facilitarea accesului persoanelor cu dizabilităţi în două muzee din Bucureşti, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi realizat de către Asociaţia pentru Dezvoltare Urbană în parteneriat cu Muzeul de Istorie Naturală „Grigore Antipa” şi Muzeul Tăranului Român a îmbunătăţit mult sistemul de informare a persoanelor cu dizabilităţi la aceste muzee. 
 
În cadrul proiectului, vizitatoriilor li se asigură ghidaj de specialitate, inclusiv prin intermediul unor interpreţi mimico-gestuali, iar pe traseul expoziţiei se vor regăsi bazoreliefuri şi informaţii despre expoziţie scrise în Braille, precum şi facilităţi adaptate nevoilor specifice ale grupului ţintă, scrie realitatea.net.

Proiectul şi-a propus să promoveze şi să faciliteze accesul persoanelor cu dizabilităţi în instituţiile de cultură din Bucureşti, prin creşterea vizibilităţii nevoilor acestora şi dezvoltarea infrastructurii muzeale specifice.

Cookies