BAZAR

Nevăzătorii pot „vizita” Muzeul Antipa şi Muzeul Ţăranului Român

Replicile sunt destinate cunoşterii informaţiilor despre speciile expuse în muzeu persoanelor nevăzătoare care vor vizita Muzeul Antipa şi vor fi integrate în expoziţia permanentă a Muzeului. Rolul acestora este acela de a înlocui experienţa de vizitare vizuală cu una tactiă, singura modalitate de informare a nevăzătorilor.
 
Pentru al doilea an, proiectul Simte Arta – Facilitarea accesului persoanelor cu dizabilităţi în două muzee din Bucureşti, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi realizat de către Asociaţia pentru Dezvoltare Urbană în parteneriat cu Muzeul de Istorie Naturală „Grigore Antipa” şi Muzeul Tăranului Român a îmbunătăţit mult sistemul de informare a persoanelor cu dizabilităţi la aceste muzee. 
 
În cadrul proiectului, vizitatoriilor li se asigură ghidaj de specialitate, inclusiv prin intermediul unor interpreţi mimico-gestuali, iar pe traseul expoziţiei se vor regăsi bazoreliefuri şi informaţii despre expoziţie scrise în Braille, precum şi facilităţi adaptate nevoilor specifice ale grupului ţintă, scrie realitatea.net.

Proiectul şi-a propus să promoveze şi să faciliteze accesul persoanelor cu dizabilităţi în instituţiile de cultură din Bucureşti, prin creşterea vizibilităţii nevoilor acestora şi dezvoltarea infrastructurii muzeale specifice.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button