Nesimţire în centrul Bucureştiului: lucrări abandonate de două săptămâni pe str. Mihai Eminescu

de:
19 aug. 2011
0 Afișari
Nesimţire în centrul Bucureştiului: lucrări abandonate de două săptămâni pe str. Mihai Eminescu

În urmă cu aproximativ trei săptămâni pe strada Mihai Eminescu din centrul Capitalei au început să se schimbe bordurile. Vechile borduri, aflate în stare foarte bună au fost scoase, iar în locul lor ar trebui montate borduri noi, din granit şi piatră naturală. Muncitorii au săpat şanţurile, au scos dalele de pe trotuare şi au pus câteva borduri, fără să le cimenteze, după care s-au făcut nevăzuţi. De aproape două săptămâni lucrările au fost abandonate. Noile borduri nu au fost încă fixate, dalele scoase de pe trotuare stau şi ele în grămezi nesupravegheate, totul la îndemâna celor interesaţi să îşi însuşească astfel de materiale. Mai mult, nefixate, noile borduri de granit au început să se deterioreze (vezi galerie foto), semn al „calităţii” materialului utilizat. De două săptămâni, pietonii trebuie să facă adevărate curse cu obstacole printre dalele şi bordurile lăsate în mijlocul drumului, având în acelaşi timp grijă să nu cadă în gropile săpate de muncitori şi lăsate descoperite. Şoferii au pierdut şi puţinele locuri în care avea dreptul să parcheze.

„Lucrările de întreţinere de pe strada Mihai Eminescu nu au fost întrerupte. Din cauza traficului rutier intens din această zona, care nu a putut fi restricţionat, s-a decis înlocuirea programului de lucru de zi cu cel de noapte. Astfel, pe strada Mihai Eminescu se lucrează în continuare, dar nu ziua ci noaptea între orele 21 şi 06 dimineaţa”, a precizat pentru B365.ro, Alina Roman, director general la Administraţia Străzilor.

Dacă e să dăm crezare oficialilor municipalităţii, atunci singura concluzie posibilă este că firma constructoare lucrează cu Meşterul Manole: dimineaţa, bordurile şi dalele de piatră zac în aceeaşi poziţie ca în urmă cu două săptămâni. Ce-i drept, la câţiva kilometri depărtare, la capătul dinspre Calea Moşilor al străzii Mihai Eminescu, se toarnă asfalt. Asta fără legătură însă cu bordurile ce începuseră să fie montate şi au rămas abandonate pe tronsonul Aurel Vlaicu – Dorobanţi.

Constructorul are însă o altă variantă. „S-a luat deocamdată o pauză. Avem multe proiecte în această perioadă. Dar lucrările vor fi reluate”, ne-au spus reprezentanţii SC DELTA ACM 93 SRL, liderul asociaţiei care a câştigat contractul pentru lucrările de pe Mihai Eminescu.

Contract de 57 de milioane euro pentru 40 de străzi din Capitală

Schimbarea bordurilor de pe Mihai Eminescu se realizează în cadrul unui acord-cadru încheiat pe patru pentru întreţinerea şi administrarea străzilor din Capitală. Contractul în care este cuprinsă şi strada Mihai Eminescu are o valoare de 57 milioane de euro. Alături de strada menţionată în contract mai sunt cuprinse alte 40 de artere din Capitală, între care bulevardul Barbu Văcărescu, Lacul Tei sau Pache Protopopescu.

În cadrul aceluiaşi contract sunt cuprinse şi lucrări de reabilitare a străzii Mihai Eminescu şi şi de refacere parţială a trotuarelor. Lucrările vor fi efectuate însă „numai după ce firma UTI va finaliza lucrările de mutare a cablurilor de pe stâlpii de înaltă tensiune în galeriile subterane”, au precizat reprezentanţii Administraţiei Străzilor.

Contractul de 57 milioane de euro a fost atribuit pe 1 aprilie 2011 Asocierii SC DELTA ACM 93 SRL, SC EUROVIA CONSTRUCT INTERNATIONAL, SC DRUM CONCEPT SRL şi SC GLOBAL SERVICE PROIECT SRL. Liderul asocierii, SC DELTA ACM 93 SRL , condus de omul de afaceri Florea Diaconu, este client fidel al municipalităţii încă de pe vremea lui Adriean Videanu, când a obţinut şi cele mai multe contracte.

Aceasta este însă doar unul din episoadele “borduriadei” care se desfăşoară în acest sfârşit de vară pe străzile Capitalei. Se schimbă bordurile şi pe Bd. Timişoara şi pe str. Valea Cascadelor din Sectorul 6. De altfel, Aministraţia Străzilor a încheiat în total şase acorduri-cadru în valoare de 412 milioane euro, pentru întreţinerea străzilor din Capitală pe o perioadă de patru ani.

Citeşte şi “Blonda de la străzi” face borduriada cu vechii prieteni portocalii

Cookies