Oprescu a dat cu şapte milioane de lei mai mult decât făcea pe un teren expropriat

de:
29 apr. 2011
0 afișări
Oprescu a dat cu şapte milioane de lei mai mult decât făcea pe un teren expropriat

Conform raportului Curţii de Conturi, Primăria Capitalei a dat, în anul 2009, o sumă cu 7 milioane de lei mai mare decât valoarea stabilită prin propriile norme pentru cumpărarea unui teren afectat de lucrările executate la obiectivul de investiţii Pasajul Mărăşeşti, scrie newsin.ro.

Tot municipalitatea este acuzată că ar fi plătit în mod ilegal, în acelaşi an, aproximativ jumătate de milion de lei pentru servicii de dezinsecţie împotriva ţânţarilor, în sumă fiind incluse şi parcuri care nu sunt prinse însă ăn evidenţele administraţiei. În raportul Curţii de Conturi se arată că suma a fost „decontată în plus faţă de volumul acestei operaţiuni prevăzut prin contract şi serviciile decontate pe suprafeţe care nu există în realitate (în parcuri şi cimitire)”.

O altă neregulă constatată de Curtea de Conturi este efectuarea unei plăţi fără angajament legal, respectiv un milion de lei către Asociaţia Nevăzătorilor din România, fără a avea la bază documente justificative care să aprobe această cheltuială din fonduri publice.

Conform documentului, Primăria Capitalei nu ar fi încasat în jur de 559.000 lei, bani care i se cuveneau ca despăgubiri civile în baza unor sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile.

Citeşte şi Administraţia Parcurilor a plătit ilegal zece ceasuri de aur pe care nu le primise.

Cookies