ANPC a amendat 26 de operatori economici din Halele Centrale Obor. Piața Obor este deschisă în continuare | UPDATE

23 nov. 2021
567 Afișari
ANPC a amendat 26 de operatori economici din Halele Centrale Obor. Piața Obor este deschisă în continuare | UPDATE
ANPC a amendat 26 de operatori economici din Halele Centrale Obor. Piața Obor este deschisă în continuare | UPDATE

Încă de ieri, ANPC anunța ca va continua controalele și în perioada aceasta și iată că s-a ținut de cuvânt. Echipele de control ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea București-Ilfov au verificat Halele Centrale Obor din Capitală. Ce nereguli au descoperit autoritățile. UPDATE: Piața Obor este deschisă în continuare. Comunicatul oficial transmis de Administrația Pieței Obor București.

ANPC a amendat 26 de operatori economici din Halele Centrale Obor, marți, 23 noiembrie 2021, potrivit informațiilor transmise prin intermediul unui comunicat de presă. Piața Obor este deschisă în continuare | UPDATE

UPDATE, 24 noiembrie 2021. Comunicatul oficial transmis de Administrația Pieței Obor București.

„Ca urmare a știrilor false apărute în presa online cât și pe fluxurile media referitor la închiderea Pieței Obor București de către ANPC, vă precizăm urmatoarele:

Piața Obor, administrată de societatea comercială Piața Obor Market & Complex Comercial S.A., este deschisă și își așteptă clienții ca în fiecare zi, conform programului de funcționare afișat pe site-ul oficial piataoborbucuresti.ro și pe pagina noastră de Facebook: FB/PiataOborBucuresti.”.

ANPC a amendat 26 de operatori economici din Halele Centrale Obor

Echipele de control ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov, coordonate de Mihai Culeafă, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), au efectuat, marți, controale la Halele Centrale Obor din București. Autoritățile au vrut să vadă dacă se respectă prevederile legale din domeniu.

26 de operatori economici au fost controlați, iar în urma verificărilor s-au aplicat 30 de amenzi contravenționale, în cuantum total de 365.000 lei. De asemenea, au fost date și 2 avertismente.

Pe lângă amenzi și avertismente, comisarii CRPCR au dispus și măsuri complementare:

  • 11,5 tone de produse alimentare nesigure au fost oprite definitiv de la comercializare și au fost retrase din circuitul consumului uman (cu preponderență carne, produse din carne și produse lactate);
  • pentru 25 de operatori economici a fost oprită temporar prestarea serviciilor;
  • comisarii CRPCR au propus ca unitatea să fie închisă pe o durată de cel mult 6 luni pentru societatea care administrează Halele Centrale Obor.

Te-ar mai putea interesa și: Controale în piețele din Sectorul 4 înainte de minivacanța de 1 decembrie. Inspectorii ANPC au găsit mucegai, pânze de păianjen și rugină, iar lista continuă

Neregulile găsite de autorități

Ce au descoperit echipele de control ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea în Halele Centrale Obor:

  • nu era respectată temperatura de depozitare și expunere pentru vânzare recomandată de producători;
  • carnea, produsele din carne și cele lactate erau expuse pentru vânzare în afara spațiilor frigorifice (erau comercializate la temperatura mediului ambiant);
  • unele vitrine frigorifice erau folosite deși nu erau igienizate corespunzător (au fost descoperite zone cu rugină, resturi alimentare, acumulări de gheață murdară, insule de mucegai etc.)
  • erau comercializate unele produse alimentare nesigur, dar și unele produse alimentare cu data limită de consum care era depășită;
  • în Halele Centrale Obor existau căi de acces cu gresie spartă, diferență de nivel, trepte deteriorate nemarcate, fiind un adevărat pericol pentru clienți.

„Vreau să sublinez un lucru foarte important: niciodată nu ne-am dorit închiderea activității unui operator economic. Nu acesta este scopul nostru!
Dar mesajul este unul foarte scurt:
Faceți curățenie, respectați reglementările în vigoare și, astfel, vă puteți relua activitatea.”, a declarat președintele ANPC, Mihai Culeafă.

Cookies