Neputința de a sta în casă: ÎPS Teodosie a fost amendat de două ori că n-a respectat carantina

24 ian. 2022
324 Afișari
Neputința de a sta în casă: ÎPS Teodosie a fost amendat de două ori că n-a respectat carantina
Neputința de a sta în casă: ÎPS Teodosie a fost amendat de două ori că n-a respectat carantina. Sursă foto: Captură Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului

Oamenii legii l-au amendat pe Arhiepiscopul Tomisului de două ori în aceeași zi pentru că nu a respectat măsura de carantinare. Polițiștii din Constanța s-au autosesizat pentru că ÎPS Teodosie era carantinat de patru zile, dar luni dimineață a ieșit din casă.

ÎPS Teodosie nu a respectat legea și a ieșit din carantină

Înalt Prea Sfințitul Teodosie a fost amendat, luni – 24 ianuarie 2022, de către oamenii legii cu 1000 de lei pentru că nu a respectat legea. Arhiepiscopul Tomisului se afla în carantină deoarece a intrat în contact cu o persoană infectată cu SARS-COV-2, dar cu toate acestea a decis să oficieze o slujbă în Catedrala arhiepiscopală din Constanţa.

Polițiștii din cadrul Secției 3 au declarat că luni, în jurul orei 08:00, au identificat un bărbat, în vârstă de 66 de ani, în interiorul unei biserici aflată în Constanța. Acesta nu a respectat prevederile legale în ceea ce priveşte măsurile de carantină, conform Legii 55/2020.

„Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, a mai transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa.

ÎPS Teodosie a oficiat, luni dimineață, Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa. Slujba a fost transmisă online și a fost anunțată încă de duminică, pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

Arhiepiscopul Tomisului a fost amendat de două ori într-o zi

Dar asta nu este tot. ÎPS Teodosie a mai primit o amendă, tot în valoare de 1000 de lei, după ce oamenii legii l-au găsit pe stradă, deși era obligat să stea în carantină (ce-i drept, nu avea cum să se teleporteze din biserică, în casă).

Polițiștii din cadrul Secției 3 Constanța l-au identificat pe Înalt Prea Sfințitul Teodosie pe strada Arhiepiscopiei, în jurul orei 11:00, deși acesta trebuia să respecte măsura carantinării.

DSP Constanța a dispus măsura carantinării pentru ÎPS Teodosie din data de 20 ianuarie 2022, după ce a fost contat direct cu o persoană infectată cu SARS-COV-2, potrivit antena3.ro.

Cookies