Neplăcut! Iohannis, despre Marea Relaxare de la 1 iunie: Să nu credem din greșeală că e data de relaxare totală. Nu va fi!

22 apr. 2021
220 afișări
Neplăcut! Iohannis, despre Marea Relaxare de la 1 iunie: Să nu credem din greșeală că e data de relaxare totală. Nu va fi!

Klaus Iohannis transmite că 1 iunie nu va fi data „relaxării totale”. Președintele mai spune că la măsuri se va renunța treptat, dacă numărul de noi infectări cu COVID-19 scade foarte mult și pe măsură ce numărul persoanelor vaccinate va crește.

1 iunie este o dată pe care vă rog să nu o supraevaluați, este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem din greșeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit Digi24.

„Eu sunt foarte optimist și cred că în cursul verii vom ajunge acolo. Evident, până atunci mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei. Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult și, în paralel, numărul de vaccinați crește, atunci cu siguranță, rând pe rând, putem să renunțăm la anumite măsuri”, a mai spus președintele.

„Sper foarte mult ca în plină vară să ajungem în faza în care măsurile vor fi atât de puține, încât românii vor putea să-și facă concediul în tihnă”, a adăugat Klaus Iohannis.

Președintele a mai declarat că România a depășit „perioada de maximă presiune” asupra secțiilor de terapie intensivă, în condițiile în care numărul pacienților internați cu COVID-19 la ATI începe să scadă. Klaus Iohannis a făcut din nou apel la vaccinare, spunând că aceasta este soluția pentru a depăși pandemia.

Cookies