NeoNlitic la Muzeul Național de Istorie a României

13 nov. 2020
11 Afișari
NeoNlitic la Muzeul Național de Istorie a României

Bucureștenii sunt invitați să ia parte la un proiect expozițional inedit.

Este vorba despre NeoNlitic și începe pe 14 noiembrie la Muzeul Național de Istorie a României. Vernisajul se va desfășura online, atât pe pagina de Facebook a proiectului, cât și pe cea a MNIR, și va putea fi vizionat până pe data de 28 noiembrie.

Ce vedem?

În cadrul proiectului, vor fi reunite lucrări de mixed media, instalaţii luminoase, sculpturi din lemn, răşină, metal, picturi, obiecte din ceramică şi material textil, animaţie şi video mapping, toate creaţiile având ca sursă de inspiraţie motivele estetice ale culturilor preistorice: Hamangia, Cucuteni-Trypillia şi Gumelniţa, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

“Cu această ocazie vor fi expuse, în premieră în cadrul proiectului NeoNlitic, 20 de artefacte, plastică antropomorfă şi ceramică neo-eneolitică, din patrimoniul MNIR, piese cu o valoare istorică şi estetică cu totul deosebite. Acestea au rolul de a evidenţia influenţa artei preistorice asupra celei contemporane, în mod deosebit asupra lucrărilor care se vor regăsi în cadrul expoziţiei”, se arată în comunicatul citat.

NeoNlitic va reuni, de această dată, 21 de artişti din 3 România, Bulgaria și Ucraina.

Sursă foto: https://neonlitic.lava.ro/

Cookies