Nelu Tătaru, anunț privind Spitalul Universitar din București: Mai multe secții vor fi închise

de:
08 apr. 2020
2 Afișari
Nelu Tătaru, anunț privind Spitalul Universitar din București: Mai multe secții vor fi închise

„Este anchetă şi la Spitalul Universitar. Direcţia de Sănătate Publică din Bucureşti va face o evaluare şi ne va prezenta şi raportul. Deocamdată se refac circuitele şi sunt blocate, carantinate anumite secţii până la reevaluare”, a spus ministrul Sănătăţii, la RTv.

Întrebat dacă există riscul închiderii Spitalului Universitar, el a afirmat că în acest moment nu există acest risc.

„În urma evaluării ne putem gândi şi la închiderea mai multor secţii”, a mai adăugat ministrul Sănătăţii.

În declaraţia de presă susţinută marţi după-amiază la Braşov, ministrul Tătaru a precizat că, în acest moment, nu se pune problema unui management militarizat la Spitalul Universitar din Capitală.

„La Spitalul Universitar avem transmitere în personalul medical, am avut acei pacienţi, care, la rândul lor, au avut acea transmitere extinsă, există o anchetă epidemiologică în curs, avem un nou manager de două săptămâni şi vrem să-şi aplice planul de management în contextul pandemiei de coronavirus. A solicitat ajutor de medici şi îi putem oferi acest ajutor, dar nu ne gândim până la a merge cu regimul militar la Spitalul Universitar”, a menţionat ministrul Nelu Tătaru.

Un număr de 35 de cadre medicale şi 75 de pacienţi au fost identificaţi pozitiv la testul pentru noul coronavirus la nivelul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti din data de 22 martie până în prezent, a informat luni Grupul de Comunicare Strategică. Potrivit sursei citate, în ultimele 3 zile au fost confirmate pozitiv două cadre medicale şi un pacient, conform raportării managerului Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Cookies