Nelu Ploieşteanu este în stare gravă la ATI. A fost diagnosticat cu COVID. „Are plămânii afectaţi în proporţie de 70%”

18 mart. 2021
1424 afișări
Nelu Ploieşteanu este în stare gravă la ATI. A fost diagnosticat cu COVID. „Are plămânii afectaţi în proporţie de 70%”

Nelu Ploieşteanu este în stare gravă la ATI. Vestea tristă a fost anunţată de jurnalista Mara Bănică, pe Facebook, care a vorbit cu una dintre fiicele lui şi a aflat că artistul este intubat, iar situația lui este cât se poate de gravă.

Nelu Ploieşteanu este în stare gravă la ATI, la Spitalul Floreasca din București. Cunoscutul cântăreț de muzică de petrecere a fost diagnosticat cu COVID, este intubat,  iar plămânii săi sunt afectați în proporție de 70%.

Familia acestuia nu are nicio veste despre el, iar Mara Bănică a făcut un apel către medici, cerându-le empatie.

Nelu Ploieşteanu este în stare gravă la ATI. Mesajul Marei Bănică:

”În urma cu 2 minute am inchis telefonul cu una dintre fiicele lui nea Nelu Ploiesteanu. Este intubat in stare extrem de grava, bolnav de Covid, cu o saturatie de 50% si cu plamanii afectati in proportie de 70%. Acest mesaj este un strigat disperat al familiei catre medicii de la Floreasca, care in ultimele 24 de ore, stresati si obositi pe buna dreptate, nu au gasit calea de a comunica cu fiica artistului, Aneta. In astfel de momente, in care parintele tau se lupta pentru fiecare respiratie, ai vrea sa dai viata de la tine, doar ca sa traiasca. Dragi cadre medicale, va e greu de un an de zile in lupta voastra continua. Dar putina empatie si o vorba buna pot schimba enorm starea unui om. Va multumesc”, a scris pe Facebook, Mara Bănică.

Nelu Ploieșteanu, în vârstă de 71 de ani, pe numele real Ion Dumitrache, este unul dintre cei mai mari interpreți de muzică lăutărească din România. Cele mai importante colaborări pe care l-a avut de-a lungul carierei sale impresionante au fost cu actorii Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache, notează RomâniaTV. A avut de multe ori ocazia să rămână în străinătate, dar a refuzat vehement, considerând că poate readuce în actualitate muzica veche românească.

Cookies