Nelu Ploieșteanu a murit. Artistul a fost răpus de Covid

02 apr. 2021
161 Afișari
Nelu Ploieșteanu a murit. Artistul a fost răpus de Covid

Nelu Ploieşteanu a murit în această dimineaţă, la vârsta de 70 de ani. Infecţia cu noul coronavirus, asociată cu problemele medicale preexistente, i-au fost fatale artistului.

Nelu Ploieşteanu a murit. Jurnalista Mara Bănică a fost cea care a făcut anunţul despre trecerea în nefiinţă a cântărețului.

 

Nelu Ploieşteanu a murit la vârsta de 70 de ani

„Speram să nu primesc niciodata vestea asta… Drum bun, nea Nelu! Să te ierte bunul Dumnezeu şi să-ti Odihnească sufletul în Rai!”, a scris jurnalista pe pagina sa de Facebook.

Nelu Ploieșteanu este unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică lăutărească din România. Artistul era internat cu COVID la secția ATI de la Spitalul Floreasca.

Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, a declarat pentru Libertatea că Nelu Ploieşteanu a murit în jurul orei 1.00.

Nelu Ploieşteanu s-a născut pe 16 decembrie 1950 în satul Ciorani din județul Prahova. Nelu Ploieșteanu a scos peste 30 de albume cu muzică lăutărească și de petreceri de-a lungul carierei.

În perioada 1990-1998, Nelu Ploieșteanu a fost vedeta restaurantului „Șarpele Roșu” din București, unde a avut o strânsă colaborare cu regretații actori Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache.

A avut de multe ori ocazia să rămână în străinătate, dar a refuzat vehement, considerând că poate readuce în actualitate muzica veche românească.

În 2013, Nelu Ploieşteanu mai fusese internat de urgență la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Problemele au apărut la o zi după petrecerea de Sfântul Ioan la care au participat mai mulţi mari actori ai României. Artistul a ajuns la spital acuzând probleme respiratorii, având febră și frisoane, și a fost diagnisticat cu bronhopneumonie.

”Am ieşit transpirat afară şi am cântat în Piaţa Constituţiei în frig”, a spus, atunci, Nelu Ploieşteanu.

Cookies