Traficul auto în Centrul Vechi ar putea fi restricţionat pe anumite străzi

de:
12 mai 2013
0 Afișari
Traficul auto în Centrul Vechi ar putea fi restricţionat pe anumite străzi

Însoţit de zeci de maşini şi lucrători de salubritate, primarul Negoiţă a mers duminică pe mai multe străduţe din Centrul Vechi. Edilul a participat personal la acţiunea de igienizare: a luat un furtun cu apă sub presiune şi a curăţat o porţiune de stradă. Apa a scos însă pietrişul şi nisipul dintre bucăţile de piatră cubică, motiv din care Negoiţă a spus că va cere explicaţii Primăriei Capitalei care a făcut recent lucrări de renovare în zonă.  

„Asta este o lucrare proastă de cei care au făcut pavajul în Centrul Vechi. O să ne gândim la o soluţie şi am de gând să sesizez Primăria Generală să reglementeze problema asta. În Centrul Vechi este un aspect de murdar, din cauza acestui nisip care iese în permanenţă şi care ar fi trebuit de fapt să fie beton, nu nisip. Vedeţi cum intrăm cu utilajele şi pavajul rămâne tot murdar”, a declarat Negoiţă. 

Edilul a cerut firmei de salubritate să ia măsuri suplimentare pentru menţinerea curăţeniei şi să amplaseze mai multe coşuri de gunoi. În plus, edilul a cerut să fie îndepărtate resturile de construcţii acolo unde este cazul şi să fie reparate porţiunile de pavaj deteriorate.

Totodată, Negoiţă a menţionat că va cere Primăriei Capitalei să restricţioneze traficul maşinilor în Centrul Vechi, pentru a proteja străzile recent renovate. 

De altfel, Negoiţă i-a declarat război public primarului general, Sorin Oprescu, pentru Centrul Vechi al Capitalei, edilul Sectorului 3 manifestându-şi dorinţa de a preluaaceastă zonă plină de terase şi cluburi şi care ar însemna mai mulţi bani la buget. Detalii găsiţi aici. 

Acest tip de operaţiuni de igienizare vor fi organizate săptămânal în Centrul Istoric până încheierea sezonului estival. Primăria Sectorului 3 şi Rosal Grup asigură salubritatea stradală şi menajeră îintr-un perimetru de 54.639,60 de metri pătraţi din Centrul Istoric. 

Cookies