Negoiță vrea să pună pavele și pe Bd. Unirii, să facă pistă de biciclete Splai și visează pasaje pe Bd. Nicolae Grigorescu. Pentru asta, cere CGMB să administreze el zonele, nu PMB

08 apr. 2024
1530 afișări
Negoiță vrea să pună pavele și pe Bd. Unirii, să facă pistă de biciclete Splai și visează pasaje pe Bd. Nicolae Grigorescu. Pentru asta, cere CGMB să administreze el zonele, nu PMB
Negoiță vrea să pună pavele și pe Bd. Unirii, să facă pistă de biciclete Splai și visează pasaje pe Bd. Nicolae Grigorescu. Pentru asta, cere CGMB să administreze el zonele, nu PMB | Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea/ Robert Negoiță - Facebook

PS3, condusă de Robert Negoiță, își dorește să ia în administrare, de la PMB, atât Bulevardul Unirii, cât Splaiul Unirii și Bulevardul Nicolae Grigorescu. Cele trei proiecte urmează să fie discutate în cadrul ședinței extraordinare a CGMB, care are loc luni (8 aprilie 2024).

Negoiță vrea să preia în administrare Bulevardul și Splaiul Unirii, dar și Bulevardul Nicolae Grigorescu

Proiectele ce se află pe ordinea de zi a CGMB au fost inițiate de către consilierii generali PSD. Conform acestora, Primăria Sectorului 3 își dorește să preia în administrare următoarele:

  • Bulevardul Unirii – de la intersecția Piața alba Iulia, până la Piața Unirii,
  • Splaiul Unirii,
  • Bulevardul Nicolae Grigorescu – de la Bulevardul Basarabia, până la Splaiul Unirii.

În ceea ce privește Bulevardul Unirii, administrația condusă de Robert Negoiță a anunțat că dorește să realizeze aici anumite lucrări de reabilitare și de modernizare a zonei.

Proiectul de hotărâre precizează:

Aprobarea trecerii Bulevardului Unirii în administrarea Consiliului Local Sector 3, va crea cadrul legal necesar demarării unor proiecte necesare reabilitării, modernizării și utilizării acestuia în folosul comunității locale pentru crearea unor condiții mai bune și o dezvoltare durabilă a Sectorului 3 și a zonei. 

Al doilea proiect are în vedere preluarea Splaiului Unirii în scopul realizării unor obiective de investiții. Mai precis, PS3 dorește să realizeze, pe segmentul de drum cuprins între Bulevardul Dimitrie Cantemir și Șoseaua Libertății, următoarele:

  • Pistă de biciclete,
  • Zonă de recreere,
  • Reamenajarea trotuarelor,
  • Reamenajarea malului râului Dâmbovița.

Ultimul proiect depus către aprobare și discutat în ședința CGMB de luni, 8 aprilie, prevede preluarea în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3 a Bulevardului Nicolae Grigorescu. Este vizat segmentul cuprins între Bulevardul Basarabiei și Splaiul Unirii, precum zonele de racord cu arterele care preiau circulația rutieră din Bulevardul Nicolae Grigorescu.

PS3 informează că motivul pentru care vrea să preia segmentul respectiv este fluidizarea traficul. Mai precis, se dorește realizarea unor pasaje supraterane care să traverseze trei noduri rutiere aflate la intersecția cu:

  • Strada Constantin Brâncuși ,
  • Strada Liviu Rebreanu,
  • Strada Camil Ressu.

Scopul acestora ar urma să preia traficul de tranzit dintre Sectorul 4 și Sectorul 2, astfel încât la sol să se desfășoare circulația locală.

În seria arterelor de circulație cu trafic intens se înscrie și Bulevardul Nicolae Grigorescu, arteră care leagă Sectorul 4 și Sectorul 2 și care este permanent aglomerată pe ambele sensuri de circulație. 

Mai mult, circulația rutieră care se desfășoară pe acest bulevard se blochează în trei puncte cheia, la intersecția cu alte trei străzi importante din Sectorul 3 și la fel de aglomerate, respectiv: strada Constantin Brâncuși, strada Liviu Rebreanu și strada Camil Ressu. O soluție pe care o propunem este construirea unor pasaje rutiere supraterane care să traverseze cele trei noduri rutiere și care să preia traficul dintre cele două sectoare limitrofe, iar la sol să se deruleze circulația locală, se precizează în raportul de aprobare.

Rămâne de văzut dacă aceste proiecte urmează să fie aprobate de CGMB, sau nu.

Cookies