Negoiţă: Mă gândeam cât de mult seamănă Congresul PSD cu cel al PCR

de:
20 apr. 2013
0 Afișari
Negoiţă: Mă gândeam cât de mult seamănă Congresul PSD cu cel al PCR

„La începutul acestui congres, când se cânta Imnul de stat, mă uitam în sală şi mi-am amintit de alte congrese – congresele pe care care le priveam la televizor, când eram tânăr, eram încă minor – congresele Partidului Comunist. Şi mă gândeam cât de mult seamănă. Nu vreau ca cineva să interpreteze şi nu-mi este frică să fac comparaţii între ce suntem noi astăzi şi ce era în trecut, mai ales din perspectiva faptului că avem foarte multe lucruri de învăţat.

Ce avem nevoie astăzi şi ce făceau comuniştii pe vremuri ? Oare avem nevoie de locuri de muncă, avem nevoie de industrie performantă, avem nevoie de o agricultură dezvoltată, avem nevoie de locuinţe ? Avem nevoie. Asta au vrut comuniştii, avem de învăţat de la ei. Să nu repetăm greşelile lor, dar ce au făcut ei bun haideţi să învăţăm de la ei. Să nu ne fie jenă, să spunem: vrem să facem asta, asta şi asta”, a declarat Robert Negoiţă.

În opinia sa, „primarii nu sunt suficient de corect evaluaţi”. „Vreau să vă spun că am o dorinţă clară, un angajament al meu cu mine de a lupta ca primarii din România să fie mai respectaţi, ca primarii din România să fie mai mult sprijiniţi şi ca primarii din România să nu mai fie puşi în situaţia de a le fi ruşine. Haideţi să ajutăm primarii.
E adevărat că avem nevoie de guvernare, e adevărat că îi doresc premierului Victor Ponta să aibă şi să facă o creştere economică mai mare decât a avut Guvernul Năstase în 2004, dar, de asemenea, cred că avem nevoie şi de nişte primari care să stea cu fruntea sus, care să aibă prerogative, care să aibă atribuţii cu finanţare cu tot. (…) Atribuţiile să vină cu finanţare cu tot. Vă spun un lucru, cu siguranţă dacă primarii PSD vor câştiga alegerile partidul nu le va pierde”, a mai spus Robert Negoiţă.

Cookies