ARHIVA B365

Negoiţă l-a reclamat la PIICJ pe S.Ghiţă, pentru ameninţări. Cearta, pornită de la parcurile din S3

„Aici am o plângere penală împotriva numitului Sebastian Ghiță, deputat, care acum o săptămână m-a sunat şi m-a ameninţat la telefon într-un mod josnic şi ruşinos. M-a ameninţat inclusiv cu moartea, adică o chestiune, în opinia mea, foarte gravă şi, din această perspectivă, cred că este de datoria mea să dăm un semnal în această ţară că cu astfel de securisme şi cu astfel de comportament mergem mai departe. Este mare păcat că un deputat în România, în Europa, ameninţă cu moartea un primar de sector”, a declarat Negoiţă.

Edilul Sectorului 3 a mai arătat că justiţia trebuie să lămurească acest caz şi că are încredere în anchetatori.

Întrebat cum au sunat ameninţările, în special cele cu moartea, Negoiţă a răspuns: „Mi-a spus: ‘Te termin. Ai intrat pe mâna mea, o să te termin. Mori de mâna mea, nu o să te las’. Astea sunt cuvintele pe care mi le-a spus”.

Deputatul PSD spune că nu a vorbit de foarte multe zile cu Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, după ce acesta a depus o plângere penală în care acuză că ar fi fost ameninţat cu moartea. Sebastian Ghiţă spune că este gata să pună la dispoziţia jurnaliştilor listingul telefonului, pentru a demonstra că nu a vorbit cu Robert Negoiţă. „Ori a visat urat ieri noaptea, ori l-a pacalit cineva aseară la telefon”, a declarat deputatul PSD, după ce a fost acuzat de primarul Sectorului 3 că l-ar fi amenințat.

Pângerea penală vine după ce Robert Negoiță s-a arătat extrem de deranjat de faptul că România TV a difuzat știrea referitoare la concesionarea activităților de exploatare a zonelor de agrement din parcurile Titan, IOR, Titanii și Petrașcu, mai exact 67 de hectare de parcuri plus 48 de hectare de luciu de apă, contra unei sume de doar 6.500 de euro pe an. 

Astfel, printr-un contract atribuit netransparent firmei Cris Garden de către primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, parcurile Titan, IOR, Titanii și Gh. Petrașcu, toate activitățile de agrement din parcuri și de pe lacuri vor fi exploatate de către Cris Garden,. Primăria Sectorului 3 va primi, lunar, în schimb, o sumă echivalentă cu chiria pe un apartament: aproximativ 500 de euro. Mai mult, prin același contract, Primăria Sectorului 3 va plăti firmei Cris Garden activitățile de întreținere a spațiilor verzi, la prețuri mult peste prețurile pieței.   

Concesionarea activității în cele patru parcuri este acum cercetată din punct de vedere legal de către Prefectura Municipiului București. 

Știrea a fost difuzată în premieră de B365.ro, fiind preluată apoi de restul presei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button