ARHIVA B365

Negoiţă, despre datoria de 232 mil. lei la ANAF: Mă retrag din viaţa publică definitiv şi irevocabil

„Acum şapte ani, în 2009, în urma unui control abuziv, au întocmit un proces verbal care nu are nicio legătură cu nicio realitate…Aceste lucruri vor fi stabilitae în instanţă, iar dacă acel proces verbal făcut de Blejnar (Sorin Blejnar – şeful ANAF de la acea vreme) acum şapte ani de zile va rămâne în picioare, eu mă retrag din viaţa publică definitiv şi irevocabil. Dar vă garantez că aşa ceva nu se va întâmpla pentru că ştiu ce am făcut”, a comentat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă într-o emisiune electorală la Realitatea TV. 

Datoria pe care edilul Sectorului 3, Robert Negoiţă, o are la stat în calitate de persoană fizică, provine din vânzarea mai multor apartamente într-un complex rezidenţial, în urmă cu aproape zece ani, fapt ce a fost considerat ulterior de inspectorii Fiscului ca activitate comercială supusă unui alt tip de impozitare. 

În prezent, Robert Negoiţă se judecă în instanţă din cauza sumei imputate de ANAF, procesul fiind deschis în urma tranzacţiilor imobiliare efectuate în anii 2005-2006.

„Cred că ar fi normal ca în această perioadă să discutăm de activitatea mea ca primar, activitatea mea din zona administrativă şi chiar parţial în zona politică atunci când am fost parlamentar. În orice caz, asta e o chestiune persoanlă, pe care am s-o reglez în justiţie…Din nefericire, şi o spun cu mult regret, iată cât durează procesele în România. După zece ani, noi nu avem încă o soluţie clară: Domnule, cum a fost? Albă sau neagră?”, s-a întrebat retoric edilul Sectorului 3. 

Lista cu 187.230 contribuabili persoane fizice, care au restanțe fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016, a fost publicată luni de ANAF. Lista conține numele persoanelor fizice care totalizează obligaţii fiscale restante de 3,4 miliarde lei, rezultate inclusiv din activităţi economice independente sau profesii libere. „Din total, ANAF poate recupera la această dată circa 2,3 miliarde lei. Situația juridică a restului de creanțe de 1,1 miliarde lei – insolvabilitate fără bunuri sau venituri urmăribile, existența unor hotărâri judecătorești de suspendare a executării silite, etc – oprește ANAF de la iniţierea sau continuarea măsurilor de executare silită”, a anunțat ANAF. 

Primii zece români din lista publicată de ANAF sunt Negoiță Robert Sorin, Mateiu Florin, Ciortea Bogdan Mihai, Dumitrescu Paul, Ardeiaș Liviu, Slave Cornelia Mariana, Codre Florin, Filip Daniel Alexandru și Guruiță Bogdan Victor. Alături de aceştia, mai sunt multe alte nume sonore, însă o parte din ei spun că apar din greşeală pe lista ANAF, datoriile fiind plătite între timp. 

VEZI AICI lista completă a persoanelor fizice care au datorii la ANAF mai mari de 1.500 de lei. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button