Negoiță vrea un turn de semnalizare cu luminițe, de 10 etaje, la intrarea în Sectorul 3 de pe A2

de:
20 oct. 2014
0 Afișari
Negoiță vrea un turn de semnalizare cu luminițe, de 10 etaje, la intrarea în Sectorul 3 de pe A2

Proiectul de hotărâre intitulat „Ansamblu arhitectural pentru semnalizare intrare/ieșire Sector 3” a fost propus spre aprobarea consilierilor locali ai Sectorului 3 în ședința extraordinară din 16 octombrie, însă din lipsă de cvorum ședința nu a mai avut loc. Proiectul a fost scos de pe ordinea de zi pentru ședința extraordinară din 20 octombrie. 

În vederea realizării unui punct de interes la nivelul intrării în București se propune „realizarea unei dominante verticale într-un ansamblu arhitectural specific programului”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Turnul lui Negoiță va avea o înălțime de 32.50 m. Având în vedere că înălțimea medie al unui etaj este de 3 m, acest turn menit dă devină „reper ușor recognoscibil” nu va rămâne neobservat fiind aproape cât un bloc de locuințe cu 10 etaje.

Turnul pentru semnalizarea intrării în Sectorul 3 va fi realizat din structură metalică cu fundație de beton armat și se va încadra într-un dreptunghi de aproximativ 4×10 m.

Pentru turnul cu butaforii arhitecturale din metal și benzi luminoase Primăria Sectorului 3 va plăti suma de 606.157 lei cu TVA, adică 137.725 euro.

Durata de realizare a turnului de semnalizare este de 3 luni. 

turn

În raportul de specialitate ce însoțește acest proiect se arată că „prin amplasarea ansamblului de arhitectură, ce are rolul de a marca intrarea în Sectorul 3 se crează un reper la nivelul orașului ușor recognoscibil prin proporții și volumetrie.

Ansamblul va fi realizat pe Bld. Theodor Pallady, spre Autostrada A2, pe structură metalică cu fundații de beton armat, cu butaforii arhitecturale din confecție metalică și benzi luminoase care să îi ofere o imagine ușor de reținut.

Volumul va fi încadrat într-un dreptunghi de 4/10m și o înălțime de 32.50 m cu o rotație de 90° spre arterele de circulație.”

Turnul de semnalizare nu este singura investiție menită să întregească imaginea modernă adusă de Robert Negoiță Sectorului 3 în utlima perioadă. Printre ultimele invenții ale primarului Negoiță se mai numără un Pod al Îndrăgostiților și un foișor pentru ceremonii în Parcul Titan (investiții în valoare de 136 mii de euro fiecare).

Mai mult, Robert Negoiță intenționează să dea 8 milioane de euro pentru amenajarea Bulevardului Unirii (doar pentru tronsonul dintre Tribunalul București și Magazinul Unirea), pe care îl consideră insuficient pus în valoare și care are încă zone neamenajate.  Acest proiect va fi supus spre aprobarea Consiliului Local Sector 3 în  ședința extraordninară din 20 octombrie. 

CITEȘTE ȘI: Negoiță montează noi pergole și jardiniere cu bandă LED pe Bd. Unirii, de 8 milioane de euro

pergola

Bulevardului Unirii de la Piața Alba Iulia până la Agenția Națională pentru Locuițe (ANL) a fost transformat recent de Primăria lui Negoiță în „Bulevardul Artelor” prin amenajarea unor pergole în culori țipătoare, dar și prin instalarea unui sistem multicolor de iluminat.

unicorn

De „Zilele Bucureștiului” pe Bld. Unirii a fost aplasată chiar și statuia unui unicorn care a costat Primăria 300 de lei pe zi. Cum statuia a stat acolo 13 zile, plata totală pentru acesta a fost de 3900 de lei. Unicornul este și mascota Centrului Cultural Casa Artelor (Sector 3) și este adus la toate evenimentele culturale organizate în sector.

CITEȘTE ȘI: Pietre funerare din marmură, „asortate” de Negoiță la pergolele și inorogul de pe Bulevardul Unirii

Pe lângă statuia unicornului, în apropiere de Piața Alba Iulia au fost instalate și câteva pietre din marmură neagră, asemănătoare celor folosite la morminte. Toate aceste investiții moderne menite să aducă un plus de culoare și să atragă publicul prin nonconformism au fost făcute din banii contribuabililor din Sectorul 3.

 

Cookies