ȘTIRI

Negoiță vrea să transforme spațiul verde de pe Splaiul Unirii în zone cu clădiri de 14 etaje

Primăria Sectorului 3 a inițiat un nou plan urbanistic zonal care își propune să modifice reglementările urbanistice pentru o zonă de 280 de hectare cuprinsă între Bd. Nicolae Grigorescu – str. Lunca Cetății – Splaiul Unirii. Noul PUZ a fost prezentat, miercuri, în Comisiade Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei. Una dintre modificările propuse prin PUZ vizează transformarea unei zone V5 – subzona spațiilor verzi – culoare de protecție față de infrastructura tehnică în zonă M3 – cu regim de înălțime maximă P+4, cu accente de înălțime de P+14. Este vorba de un teren situat între strada Lunca Cetății și Splaiul Unirii. Legislația în vigoare interzice însă schimbarea destinației spațiilor verzi.

„Un lucru important pentru primărie (n.r. Primăria Sectorului 3) este ca pentru această zonă V5, prevăzută în PUG, să găsim o soluție. Este adevărat că zonele verzi nu se pot modifica prin PUZ, dar poate că este un pas înainte sau o detaliere a ceea ce ar putea să prevadă PUG-ul în această zonă și să găsim o oportunitate de rezolvare a zonei de sub fascia de rețea de tensiune de la CET ca ea să poată fi construită. Un alt element important pentru primărie este ca prin sistematizarea străzilor (stabilirea gabaritelor, a retragerilor, samd), să se poată finanța echiparea edilitară a zonei”, a spus în Comisia de Urbanism arhitectul Florin Machedon, care realizează PUZ-ul cerut de Primăria Sectorului 3. 

Terenul din zona V5 este străbătut în subteran de o magistrală de apă industrială, dar și de mai multe rețele edilitare importante.  

Membrii Comisiei de Urbanism au respins vehement propunerea de schimbare a reglementării pentru zona verde. Astfel, PUZ-ul inițiat de Primăria Sectorului 3 a primit aviz de oportunitate de la Comisia de Urbanism însă cu condiția renunțării la schimbarea destinației spațiilor verzi din zona V5.

Comisia a permis însă studierea posibilității de a transforma o zonă V1a – subzona spațiilor verzi – parcuri, scuaruri și fâșii plantate publice în zonă L1c – locuințe colective cu înălțime maximă P+2. 

 

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button