LA MINE-N CARTIER

Robert Negoiță, despre realizările sale: „Bd. Unirii, la un nivel de cel puțin Champs-Élysées”

Robert Negoiță a explicat că în sectorul 3 se derulează două programe de reabilitare termică gratuită. „Programul local și programul european care într-adevăr este foarte complicat și durează foarte mult, ne cer chestiuni foarte complicate, o cerere de finanțare înseamnă o remorcă de documentație”, a afirmat Robert Negoiță.

„Tot ce am reabilitat până acum de când sunt eu primar, oamenii au plătit zero și nu vor plăti nimic”, a declarat Robert Negoiță.

Aceste afirmații ale primarului sunt însă ușor de demontat dacă examinăm legislația și hotărârile Consiliului Local Sector 3. În momentul înscrierii în programul de reabilitare termică pe fonduri europene locatarii declară că sunt de acord să plătească o cotă parte între 10 și 30%. Chiar dacă inițial Primăria preia și cota locatarilor acești bani urmează să fie recuperați. Consiliul Local Sector 3 a aprobat la sfârșitul anului 2013 un proiect de hotărâre ce prevede că Primăria poate prelua iniţial contribuţia asociaţiei de proprietari cu condiţia ca banii să fie recuperaţi ulterior de la proprietari în termen de cel mult zece ani, din care cinci ani sunt consideraţi ca perioadă de graţie, deci fără plată.

CITEȘTE ȘINegoiță le-a promis locuitorilor din Sectorul 3 REABILITARE TERMICĂ GRATUITĂ, legea îl contrazice

Un alt invitat al emisiunii „Deschide lumea” a afirmat că acei cetățeni care cer demiterea primarului „au un rol politic”, întrucât aceasta este o acțiune preemptivă pentru că Robert Negoiță are ambiții mai mari și atunci se atacă acțiunile sale ca primar pentru a-i împiedica parcursul politic.

USL trăiește în Sectorul 3

„Toate proiectele sunt invariabil agreate. Cei 5 consilieri PDL sunt atât de distructivi încât votează împotriva a orice. Știți că voiam să facem o sală multifuncțională în parc. PDL a votat împotriva proiectului. Ulterior au venit niște cetățeni care au spus că nu-și doresc… E într-adevăr o chestiune cu risc și probabil e mai bine s–o relocăm. Am mers în Consiliul Local ca să revocăm acea hotărâre, PDL a votat împotrivă. Indiferent ce se propune ei votează împotrivă. Este inutilă prezenta lor, e mai bine să stea acasă. Dumnealor sunt cei critici”, a declarat Negoiță la Realitatea Tv.

„O să demonstrăm ce se poate face în 4 ani de zile. Vreau să dau decât un singur exemplu. Peste 50 milioane de euro – bani economisiți de cetățenii din Sectorul 3 doar de la taxa zero pe gunoi”, a spus edilul.

CITEȘTE ȘI: Negoiță amenajează ILEGAL Piața Gloria: fântână arteziană, pergolă și arbuști de 1,7 milioane euro

„Ca să înțeleagă toată lumea, lucrările pe Bd. Unirii nu sunt doar autorizate, ci sunt autorizate de noi, pe autorizație semnează Robert Negoiță. Lucrările pe Bd. Unirii, bucureștenii n-au aflat, nu știu că până-n vară va fi reabilitat complet la un nivel de cel puțin Champs-Élysées, a fost făcut de Ceaușescu să fie centrul comercial, să fie un loc în care să avem unde să mergem. Vreau să extindem acest proiect în tot Sectorul 3 și tot Bucureștiul.

Spun niște răuvoitori că nu e nevoie de fântână arteziană la Cinema GLoria. Primăria nu plătește niciun leu pentru acea fântână, e deja contractată de ADPB SA la 60.000 de euro. Fântână care are lumini și muzică, o fântână dinamică. Vreau să facem centrul Sectorului 3 și în zona Cinema Gloria”, a spus primarul Negoiță.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button