Negoiță, amendat cu aproape 50.000 euro pentru kitsch-ul de pe Bd. Unirii

de:
22 oct. 2014
0 Afișari
Negoiță, amendat cu aproape 50.000 euro pentru kitsch-ul de pe Bd. Unirii

Lucrările de amenajare de pe Bd. Unirii, realizate de Primăria Sectorului 3, au atras nu doar criticile bucureștenilor, dar și sancțiuni. Astfel, ADPB SA, firma de management a activității Primăriei Sectorului 3, la care Primăria Sectorului 3 deține 97% din acțiuni, a primit patru sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației în vigoare, în cuantum total de 210.000 lei (aprox. 47.600 euro). Alte două sancțiuni au fost aplicate unor firme private, contractate de Primăria Sectorului 3 pentru executarea lucrărilor de pe același bulevard. În cazul firmei SC VIGOHOTEL INVEST SRL, sancționată în aprilie 2014, s-a cerut chiar executarea silită.

„Pentru lucrările de amenajare şi reabilitare spaţiu verde de aliniament şi protecţie precum şi separarea fluxurilor pentru circulaţia auto şi pietonală de pe Bd. Unirii, în perioada 2013 – 2014, politistii locali din cadrul Directiei de Control a Primariei Municipiului Bucuresti au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale societăţilor care au fost contractate de către Primăria Sectorului 3, în vederea executării lucrărilor, după cum urmează:

– în data de 25.07.2013, A.D.P.B. S. A. a primit 2 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor HCGMB 304/2009 privind normele de protecţie a spaţiilor verzi pe teritoriul Municipiului Bucureşti în cuantum de 10.000 lei în două locaţii diferite situate în zona Bd. Unirii, respectiv P-ţa Alba
Iulia;

– în data de 22.10.2013, A.D.P.B. S.A. a primit 2 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2005 privind protecţia mediului în cuantum de 200.000 lei în două locaţii diferite situate în zona bd. Unirii, respectiv P-ţa Alba Iulia pentru neducerea la îndeplinire a măsurilor
complementare dispuse prin procese verbale de control si sanctionare a contraventiilor aplicate.

– în data de 07.04.2014, SC DELTA ACM 93 SRL în calitate de executant al lucrărilor de amenajare a parcărilor şi trotuarelor din zona bd. Unirii a fost sancţionată contravenţional pentru încălcarea prevederilor HCGMB 205/2009 privind aprobarea Brevetului Verde pentru execuţia lucrărilor de construcţii pe teritoriul Municipiului Bucureşti;

– în data de 10.04.2014, SC VIGOHOTEL INVEST SRL în calitate de executant al lucrărilor de amenajare a spaţiilor verzi şi trotuarelor din zona bd. Unirii a fost sancţionată contravenţional pentru încălcarea prevederilor HCGMB 205/2009 privind aprobarea Brevetului Verde pentru execuţia lucrărilor de construcţii pe teritoriul Municipiului Bucureşti; – trimis la executare silită la Primăria Municipiului Ploieşti unde îşi are sediul social agentul economic în cauză”, au precizat pentru B365.ro reprezentanții Primăriei Capitalei.

Administrația Domeniului Public Sector 3 a contestat în instanță sancțiunile primite

Tot reprezentanții municipalității mai spun că  „primele doua sancţiuni contravenţionale aplicate SC ADMINISTRAREA DOMENIULUI PUBLIC BUCUREȘTI A.D.P.B. SA, conform prevederilor HCGMB nr. 304/2009, prevedeau ca măsură complementară desfiinţarea lucrărilor executate şireaducerea terenului la starea iniţială prin plantarea de gazon pe spaţiile respective. Având în vedere faptul că SC A.D.P.B. SA nu a dus la îndeplinire măsurile complementare dispuse, Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a trimis Somaţii către SC A.D.P.B. SA, tocmai în vederea conformării la măsurile dispuse. Având în vedere că nu au fost respectaţi nici termenii prevăzuţi in Somaţii, în data de 22.10.2013, SC A.D.P.B. SA a primit 2 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2005 privind protecţia mediului, în cuantum de 200.000 lei, tocmai pentru nerespectarea dispoziţiilor organelor de control cu atribuţii pe protecţia mediului”.

ADPB refuză însă să plătească amenzile. Astfel, toate cele 4 procese verbale de sancţiune au fost contestate la Judecătoria Sectorului 3, iar până la soluţionarea cauzei în instanţă Primăria Capitalei nu mai poate aplica alte sancţiuni. 

Lucrările de pe Bd. Unirii au fost executate în baza a trei autorizații de construcție emise de Primăria Sectorului 3 în noiembrie 2013 și decembrie 2013. 

Pergole galbene, roz și mov, pietre de marmură neagră și luminițe multicolore pe Bd. Unirii

Primăria Sectorului 3 a demarat în 2013 lucrările de reamenajare a Bd. Unirii. Lucrările au inclus înlocuirea pavajelor de pe trotuar cu plăci de marmură, amenajarea unor locuri de parcare, dar și instalarea unor pergole multicolore (roz, mov, galbene) în apropierea Pieței Alba Iulia. (Detalii, AICI). Lângă pergole,  în fața stației RATB Lucian Blaga au fost amplasate și niște pietre de marmură, de culoare neagră, asemănătoare celor folosite la morminte. Iar toate aceste amenajări au fost completate cu un sistem de iluminat multicolor, montat în pavajul de pe trotuar. 

Ultima minune adusă pe Bd. Unirii de primăria condusă de Robert Negoiță a fost statuia unui unicorn alb, mascul– dacă ne luăm după organele reprezentate în statuie (cu toate că vorbim de un animal mitic, despre al cărui mod de înmulțire nu se știu prea multe). 

Unicornul bucureștean a apărut pe Bulevardul Unirii încă de la debutul evenimentului „555 de minute de cultură”, prilej cu care a fost inaugurat Bulevardul Artelor.

Noi pergole și jardiniere cu bandă LED pe Bd. Unirii. Costul: 8 milioane de euro

Lucrările de reamenajare de pe Bd. Unirii sunt departe de a fi terminate. Primarul Sectorului 3 a cerut Consiliului Local să aprobe indicatorii tehnico-economici pentru noi lucrări de amenajare pe Bld. Unirii, proiectul fiind prezentat sub denumirea „Valorificarea spațiului urban din zona B-dul Unirii în vederea creșterii atractivității”. În ședința extraordinară din 20 octombrie, consilierii locali din sectorul 3 au aprobat acest proiect cu 23 voturi pentru, 4 împotrivă (grupul PDL) și o abținere.

Modernizarea Bulevardului Unirii constă în crearea unei bariere de flori, arbuști și pomi, modernizarea spațiilor verzi, inclusiv cu instalarea de sisteme automate de irigare. Zona pietonală se va modeniza prin refacerea pavajului cu granit antiderapant, prin schimbarea bordurilor și a stâlpilor de blocare a accesului auto.

În plus, în cele opt milioane de euro este inclusă și montarea de noi pergole și de jardiniere din granit masiv cu bandă de leduri.

În zona Magazinului Unirea și Tribunalului București se vor monta „elemente decorative urbane ce vor aduce un plus de identitate locului totodată constituind repere atât vizuale cât și spațiale”. Nota de plată – 8.080.571,24 euro (în hotărârea pregătită pentru ședința din 16.10.2014) și 8.090.733,22 euro, inclusiv TVA (în hotărârea aprobată de consilierii locali în data de 20 octombrie). (Mai multe despre aceste proiect aici).

 

 

Cookies