ARHIVA B365

Negocierile în USL au eșuat din nou

Liberalii sunt tranşanţi şi nu acceptă cel de-al patrulea post de vicepremier şi nici alianţa PSD cu UNPR şi PC, care înseamnă încălcarea protocolului USL, scrie realitatea.net.

Crin Antonescu, a declarat, luni, că premierul Victor Ponta trebuie să ia o decizie: ori face cele necesare pentru a continua guvernarea, „fie ia o altă decizie, pentru care este responsabil”, liderul liberal arătând că este necesar ca decizia să fie luată.

Liderul PNL a precizat că premierul trebuie să ia cât mai repede o decizie în ceea ce priveşte viitorul Cabinetului, existând două variante din punctul său de vedere: acceptarea propunerilor PNL sau formarea unui alt guvern.

Victor Ponta a declarat, la finalul întâlnirii, că nu există consens în USL pentru restructurarea Guvernului.

Întrebat dacă s-a înţeles cu Crin Antonescu în legătură cu structura Guvernului, Ponta a răspuns: „Încă nu”.

„Din punctul nostru de vedere, al USD, sunt două variante: ori rămânem cu Guvernul aşa cum este şi aştept propunerile PNL, sau mergem la o restructurare masivă, dar pentru acea restructurare nu există un consens în USL. Fără un consens, nu mergem în Parlament”, a mai declarat Ponta.

Întâlnirea liderilor USL în care s-a discutat despre structura Guvernului şi soarta Uniunii a început în biroul preşedintelui Senatului, în prezenţa lui Crin Antonescu, Klaus Iohannis, Victor Ponta, Liviu Dragnea, Daniel Constantin şi Gabriel Oprea.

Anterior, premierul Victor Ponta s-a întâlnit, la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, cu liderii UNPR, Gabriel Oprea, şi PC, Daniel Constantin.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button