Negocieri la sânge privind bugetul Capitalei. USR și PNL își împart frățește spitalele. Bucureștiul riscă să intre în incapacitate de plată până vineri (SURSE)

05 mai 2021
13460 Afișari
Negocieri la sânge privind bugetul Capitalei. USR și PNL își împart frățește spitalele. Bucureștiul riscă să intre în incapacitate de plată până vineri (SURSE)

Vacanța de Paște a trecut și problemele politice din București au revenit la normal. Se pare că PMB riscă să intre în incapacitate de plată până vineri dacă nu se votează urgent bugetul. În aceste momente ar avea loc negocieri dure pentru deblocarea bugetului Capitalei. Vlad Voiculescu și Horia Tomescu negociază cu PNL împărțirea spitalelor din Capitală astfel încât consilierii USR PLUS să voteze proiectul propus de Nicușor Dan.

Este știut faptul că USR PLUS refuză bugetul propus de Nicușor Dan după ce viceprimarul Horia Tomescu, venit în locul lui Vlad Voiculescu, încă nu are drept de semnătură de la edil pentru a schimba directorii spitalelor din Capitală.

Negocieri la sânge privind bugetul Capitalei

Se pare că 11 spitale importante din București vor ajunge pe mâna omului lui Vlad Voiculescu, potrivit surselor Realitatea Plus. Este înțelegerea la care au ajuns primarul Nicușor Dan și cei de la USR pentru aprobarea bugetului Capitalei. Urmează noi negocieri și pentru schimbarea managerilor.

Potrivit înțelegerii, USR ar putea primi 11 spitale din București, iar PNL doar opt. Sursele citate de Realitatea Plus au precizat și că managerii unităților medicale vor fi schimbați pe 15 mai.

Tomescu rămâne în continuare fără drept de semnătură

Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, omul fostului ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, va rămâne în continuare fără drept de semnătură.

USR PLUS nu vrea să voteze bugetul

Grupul consilierilor USR-PLUS, cel mai numeros din Consiliul General, a susținut că nu va vota proiectul propus de Nicușor Dan pe motiv că are veniturile supraevaluate. Consilierii au contestat, de fapt, faptul că primarul nu îi deleagă viceprimarului Horia Tomescu, înlocuitorul lui Vlad Voiculescu, dreptul de semnătură în ce privește spitalele din subordinea Primăriei. Astfel, bugetu capitalei a fost respins.

Bugetul, respins la ultimul vot

Bugetul Capitalei a fost respins în ședința Consiliului General al Municipiului București, miercuri, după ce mai mulți consilieri, printre care și cei ai USR PLUS, au votat împotrivă ori s-au abținut de la vot. Au fost 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 14 „abțineri”.

Consilierii USR PLUS au contestat, de fapt, faptul că Nicușor Dan nu îi deleagă viceprimarului Horia Tomescu, înlocuitorul lui Vlad Voiculescu, dreptul de semnătură în ce privește spitalele din subordinea Primăriei.

Pe fondul scandalului dintre Nicușor Dan și consilierii USR-PLUS, Primăria Capitalei nu are buget în momentul actual. Asta înseamnă că, dacă nu va fi aprobat până pe 7 mai, administrația publică intră în incapacitate de plată.

Cookies