Neculai Onțanu îl acuză pe Gâdea de minciună: Ce dovezi aduce primarul

de:
09 sept. 2013
0 Afișari
Neculai Onțanu îl acuză pe Gâdea de minciună: Ce dovezi aduce primarul

Iată mai jos textul scrisorii deschise transmisă moderatorului Mihai Gâdea.

„Scrisoare deschisă către GÂDEA MIHAI,

moderatorul emisiunii „SINTEZA ZILEI” – ANTENA 3

Urmare afirmaţiilor pe care le-aţi făcut în emisiunea „SINTEZA ZILEI”, transmisă în seara zilei de 8 septembrie 2013, la postul de televiziune ANTENA 3, Primăria Sectorului 2 face următoarele precizări pentru stabilirea adevărului şi corecta informare a opiniei publice:

· Nici Primăria Sectorului 2 şi nici unităţile din subordine nu au contracte şi nu au încheiat niciodată nici un contract cu nici o organizaţie neguvernamentală pentru gestionarea câinilor fără stăpân,

· Primăria Sectorului 2 nu a alocat nici o suma de bani pentru activităţi legate de gestionarea câinilor fără stăpân,

· Primăria Sectorului 2 nu are nici o competenţă pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Această activitate este desfăşurată de către Primăria Municipiului Bucureşti.

· Domnule Gâdea Mihai, vă solicităm în mod public să enumeraţi primăriile şi sumele alocate de acestea, prezentate în cadrul emisiunii „Sinteza zilei”, având în vedere că Primăria Sectorului 2 nu a alocat nici o sumă de bani organizaţiilor neguvernamentale, neavând nici un contract cu acestea, aşa cum în mod tendenţios aţi menţionat.

Contrar competenţelor legale evidente, prezentate mai sus, în emisiunea „Sinteza Zilei” din seara zilei de 8 septembrie, aţi făcut o serie de afirmaţii pentru a denigra activitatea Primăriei Sectorului 2, pentru a compromite imaginea primarului sectorului 2 şi pentru a deturna responsabilitatea legală a Primăriei Municipiului Bucureşti către Primăria Sectorului 2.

· Pentru a fixa în conştiinţa opiniei publice minciuni şi informaţii false, aţi afişat obsesiv, pe parcursul emisiunii moderată de dumneavoastră, „Sinteza zilei”, pe crawl, mesajul „Jaful lui Onţanu – 32.686.252 RON”, lucru total neadevărat, cu scopul vădit de a compromite imaginea primarului sectorului 2. Această sumă poate a fost alocată către ONG-uri de Primăria Capitalei sau poate de alte primării de sector, conform tabelului prezentat în cadrul emisiunii.

· În acelaşi timp, aţi repetat în nenumărate rânduri suma de „peste 32 milioane lei noi”, accentuând în mod vădit faptul că această sumă a fost cheltuită de primarul sectorului 2 pentru finanţarea unor ONG-uri, deşi cunoaşteţi foarte bine faptul că nu aveţi acte doveditoare pentru a vă susţine această afirmaţie, ba mai mult cunoaşteţi la fel de bine prevederile legale conform cărora întreaga răspundere de gestionare a câinilor fără stăpân revine integral Primăriei Municipiului Bucureşti.

· Considerăm că avem de a face cu un mod tendenţios de manipulare a opiniei publice, prin transmiterea unor informaţii false în scopul de a transfera răspunderea Primăriei Municipiului Bucureşti către Primăria Sectorului 2.

· Este evident că ne aflăm în faţa unui caz flagrant de intoxicare a opiniei publice prin manipularea grosolană a informaţiei, colportând minciuni, date şi informaţii false pe care nu le-aţi probat şi nici nu aveţi cum să le probaţi cu documente, neexistând astfel de acte, ci au fost doar menite să inducă în eroare opinia publică asupra competenţelor şi activităţilor Primăriei Sectorului 2.

· Aţi minţit grosolan populaţia, prin transmiterea de informaţii false referitoare la faptul că primarul sectorului 2 ar fi încheiat contracte cu organizaţii neguvernamentale pentru activităţi legate de câinii fără stăpân şi că le-ar fi finanţat, de-a lungul anilor, cu „peste 32 de milioane de lei noi”.

· Aşa-zisul document – pe care l-aţi invocat încă de la începutul emisiunii şi pe care l-aţi reiterat, în nenumărate rânduri, ca fiind o dezvăluire senzaţională în baza căruia primarul sectorului 2 ar fi avut contracte cu ONG-uri pentru activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân – NU A EXISTAT ŞI NICI NU EXISTĂ! Acest „document”, în realitate nu există şi nici nu poate exista în condiţiile în care Primăria Sectorului 2 nu a alocat nici o sumă de bani pentru gestionarea câinilor fără stăpân.

· Falsitatea informaţiei pe care aţi transmis-o public este dovedită evident şi de incoerenţa sumelor invocate de-a lungul emisiunii (32 mil, 4 mil, 17 mil etc), sume ce ar fi fost alocate de primarul sectorului 2 în cadrul aşa ziselor contracte încheiate cu ONG-uri. Ba mai mult, concluzia dumneavoastră, menită să incite opinia publică împotriva primarului sectorului 2, era că „dacă aceste sume ar fi fost alocate aşa cum trebuie de primarul sectorului 2, până acum s-ar fi rezolvat integral problema câinilor fără stăpân”. Această activitate, aşa cum bine cunoaşteţi, aparţine integral Primăriei Municipiului Bucureşti.

· În calitatea dumneavoastră de pastor şi având pretenţia că sunteţi un om credincios, era de aşteptat să fiţi un om corect. Aveaţi datoria etică şi morală de a solicita de la noi informaţii reale, obiective legate de acest subiect ce incriminează în mod nelegal, tendenţios şi mincinos, administraţia locală a sectorului 2.

· În faţa acestor manipulări şi minciuni grosolane, transmise de dumneavoastră, pe postul de televiziune Antena 3, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, pe data de 8 septembrie, neadevăruri ce pot fi combătute şi desfiinţate prin acte emise de organele de control abilitate, Primăria Sectorului 2 îşi rezervă dreptul de a vă acţiona în judecată pentru instigare la ură, violenţă şi manipularea opiniei publice, precum şi pentru transmiterea de minciuni grosolane la adresa unei autorităţi locale pe un post de televiziune.

Vă solicit, conform legii, să faceţi public până miercuri, 11 septembrie a.c., rectificările de rigoare şi să publicaţi, conform legii, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” pe care o moderaţi, următoarele texte:

1. Dintr-o regretabilă eroare am afişat mesajul „Jaful lui Onţanu – 32.686.252 RON”, cifra reprezentând sumele achitate de primării, altele decât Primăria Sectorului 2, pentru finanţarea ONG-urilor care au ca atribuţii gestionarea câinilor fără stăpân.

2. Primăria Sectorului 2 nu a încheiat nici un contract cu ONG-urile care se ocupă de activitatea câinilor fără stăpân şi nu a achitat suma de 4 milioane lei pe care în mod greşit am pus-o în responsabilitatea administraţiei locale de la sectorul 2.

3. Primăria Sectorului 2 nu a achitat suma de 4 milioane lei către vreun ONG care se ocupă de activitatea câinilor fără stăpân, aşa cum în mod greşit am spus în cadrul emisiunii „Sinteza zilei” din seara zilei de 8 septembrie.”

Cookies