ARHIVA B365

Necolaiciuc, despre plecarea din România: Nimeni nu a vrut să mă găsească. Nu m-am ferit de nimeni

„Imediat, după terminarea mandatului, a venit o echipă de procurori PNA care au luat documentele de acolo. După ce au terminat cu documentele, am fost anchetat 2 zile la PNA şi au venit cu următoarele rezoluţii: achiziţiile s-au desfăşurat cu respectarea normelor regale, cu avizul Bursei Române de Mărfuri şi se va dispune NUP. Legat de deturnarea de fonduri, se spune că efectiv această cauză nu există. Şi al treilea procuror, are aceeaşi poziţie. Acestea sunt concluziile din 2003”, a spus Necolaiciuc.

Fostul director al CFR a subliniat că atunci când a plecat din ţară avea deja NUP-uri. „În 2003, 2004, s-au dat acele NUP-uri în care eu nu mai aveam nicio problemă vizavi de calea ferată. Subiectul a fost închis. M-am trezit în 2006, 2007, când au apărut acele mandate de arestare. În 2009, am fost arestat şi am stat 22 de luni. Nimeni nu a vrut să mă găsească. Nu m-am ferit. Aveam casa mea, aveam maşină, aveam contul meu în străinătate. Nu m-am ferit de nimeni. Nu eram nici în buncăre, nicăieri. Eram pe stradă ca orice om”, a mai spus Necolaiciuc, potrivit realitatea.net.

Întrebat cum au apărut sumele şi informaţiile în presă, Necolaiciuc a răspuns: „Cred că i-am încurcat pe cei care voiau complexul Astoria. Toate activele feroviare pe care le aveam la acea dată erau la preţurile vechi. Complexul Astoria care are 22 hectare nu costa 10.000 de dolari. Dacă îl reactivam, trebuia să plătim şi taxele. De acolo a plecat miza cea mare”.

„Dosarul cu deturnare de fonduri a fost unul fabricat. S-au sesizat în 2006, au făcut acel dosar. Şi ca să apară şi mai frumos, ministerul i-a dat în jduecată pe cei de la companie, ca să apară un prejudiciu”, a mai spus fostul director al CFR. Necolaiciuc a vorbit şi despre informaţia conform căreia a făcut achiziţii de costume de scafandru. „Într-adevăr, acele costume de scafandru despre care s-a vorbit erau nişte veste pentru bărci pentru a merge să verifice podurile cu cale ferată. Nicium nu erau costume de scafandru”, a mai spus Necolaiciuc. „Nicio cale ferată din lume nu e rentabilă. Nicio companie, în afară de cea de marfă”, a mai spus fostul director al CFR.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button