Știi acea senzație când abia aștepți să mergi într-un loc nou? Ei bine, așa m-am simțit eu când am auzit că Zissou deschide un nou coffee shop și nu oriunde, chiar în Piața Obor.
Și cum există vorba “ca la Obor”, adică acolo unde găsim “de toate”, am hotărât să îmi petrec o parte din zi la piață. Citind mai multe despre istoria Pieței Obor, am aflat că aceasta a fost cea mai mare și una dintre cele mai vechi piețe agroalimentare din Europa de Est.
După o plimbare prin piața de legume și fructe și printre tarabele cu flori, am ajuns la coffee shop, unde am fost primită cu zâmbete și voie bună. Așa cum mă așteptam, având în vedere experiențele mele anterioare la celelalte două locații – din Cotroceni și zona Foișorul de Foc, Zissou Obor a depășit cu mult așteptările.
Terasa însorită și mesele din lemn se îmbină perfect cu decorul pitoresc al pieței și te poartă într-un fel de călătorie în timp, combinând farmecul istoric al locului cu accentele retro ale spațiului din interior.
Personalul prietenos și mereu gata să ofere o cafea bună completează perfect atmosfera primitoare a cafenelei. Barista mereu la dispoziția ta, pregătit să îți ofere cele mai bune recomandări și să îți pregătească cea mai delicioasă cafea de specialitate.
M-am bucurat de o cafea de origine din Etiopia și de biscuiți de casă, pe care nu trebuie să îi ratezi.
O cafea etiopiană e minunată oriunde și oricând, dacă îți plac aromele ei unice, florale și de citrice, care sunt uimitor de distincte, dar rămân, totuși, foarte fine. Dacă iubești cafeaua cu pasiune, probabil că o experiență de pus într-un eventual Bucket List este să bei o cafea în Etiopia, țara unde s-a născut cafeaua și unde ceremoniile cafelei sunt centrul vieții sociale și al ospitalității oriunde în țară, de la colibe din satele cele mai izolate și îndepărtate și până la internet cafe-urile din capitala Addis Abeba.
Un jurnalist BBC povestea o astfel de experiență dintr-un sat etiopian. Pentru a face cafeaua, femeile pun boabele crude pe o farfurie de lut și le lasă să se usuce la soare, înainte de a le spăla și de a le prăji într-o tigaie plată de fier, la foc deschis. Fiecare oaspete a fost apoi încurajat să inspire aroma cerească a boabelor prăjite, înainte să fie măcinate într-un mojar cu pistil și puse într-o jebena, tradiționalul vas etiopian în care se fierbe cafeaua.
Dar, să ne întoarcem în București, la Obor, la Zissou, unde timpul pare să se oprească în loc. Indiferent dacă ești în căutare de o pauză relaxantă sau de o experiență autentică în mijlocul agitației din piață, cafeneaua asta este locul perfect unde poți să te răsfeți cu cafea de specialitate și să te bucuri de autenticitatea locului. Iar Piața Obor, cu istoria sa bogată și diversitatea culturală, servește ca un cadru perfect pentru această inițiativă îndrăzneață.
Zissou este mai mult decât un coffee shop, este o comunitate.
📍 Adresă: Piața Obor – Strada Ziduri Moși, nr 4 (Hala Veche).
☕ Program: Joi – Duminică, 09:00 – 17:00