Nea Tacu, primul Bulibașă vaccinat împotriva COVID-19. RO Vaccinare i-a spus povestea

16 mai 2021
130 Afișari
Nea Tacu, primul Bulibașă vaccinat împotriva COVID-19. RO Vaccinare i-a spus povestea

Nea Tacu, primul Bulibașă vaccinat împotriva COVID-19. Pe pagina de Facebook a RO Vaccinare a fost anunțată vaccinarea împotriva COVID-19 a primul lider de comunitate romă din România.

„Nea Tacu, primul Bulibașă vaccinat împotriva COVID-19!”, transmite RO Vaccinare pe pagina de Facebook.

Te-ar mai putea interesa și: A treia doză de vaccin Pfizer: va fi făcută între 8 și 12 luni de la administrarea celei de-a doua

„Dragii mei,
Vă fac cunoștință cu bunicii mei, Nea Tacu și Margareta.Astăzi au facut vaccinul cu Pfizer pentru sănătatea lor și pentru o Românie mai bună.
Stând la masă l-am întrebat:

-Bunicule, de ce vrei sa faci vaccinul?

Bunicul mi-a răspuns cu un ton fericit:

-Vezi, tu, eu am încredere în cei de la conducere și în acest vaccin. Sunt sigur că nu ne vor răul.

Singurii țigani din România care s-au vaccinat la un Drive-Thru.

Când erau tineri, bunicul meu a prins comunismul și a făcut armata pe timpul lui Ceausescu. Haideți să vă povestesc puțin despre ei…

Bunicul meu, nea Tacu, este Bulibașă în Râmnicu Vâlcea (un fel de președinte al rromilor, el face judecățile țigănești). Provine dintr-o familie foarte respectată și datorită lui am ajuns să fim respectați de lume. El ne-a învățat să fim muncitori. Nu e nepot fără să-l învețe meseria de cazangiu. Ne punea de mici să facem ibrice și cazane. Și are o vorbă: „Meseria se fură, nu se învață!”

Bunica mea, Margareta, și ea a prins comunismul. A trăit în corturi făcând cazane de țuică cu bunicul meu pe timpul lui Ceaușescu. Are 3 copii și 9 nepoți! Eu, ca voluntar la SMURD, le doresc ca Dumnezeu să le dea sănătate și să fie fericiți împreună! Bunicul meu speră să facă vaccinul și alți rromi. Mihai Eduard Alin”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Cookies