Nea Benoni trăiește într-o piață din București, e pasionat de desen și e amărât dacă nu primește carioci. „I-am luat mâncare de 100 de lei, dar voia doar 1 leu pentru culori”

17 iul. 2023
5927 afișări
Nea Benoni trăiește într-o piață din București, e pasionat de desen și e amărât  dacă nu primește carioci. „I-am luat mâncare de 100 de lei, dar voia doar 1 leu pentru culori”
Nea Benoni trăiește într-o piață din București, e pasionat de desen și e amărât dacă nu primește carioci. „I-am luat mâncare de 100 de lei, dar voia doar 1 leu pentru culori”. Sursa foto: Facebook/ Cetățean Sector 3

Nea Benoni, un om al străzii care și-a făcut casă din ceva ce par a fi niște trepte, a fost ajutat de mai mulți bucureșteni și a primit o pereche de cârje noi și câteva hăinuțe. Acum, oamenii încearcă să strângă bani pentru a-i cumpăra noi așternuturi pe care să poată dormi, precum și câteva carioci noi.

Nea Benoni poate fi găsit în Piața Miniș

Un bucureștean cu suflet mare s-a împrietenit cu un om al străzii care stă în zona Piața Miniș, acolo unde și-a improvizat un mic adăpost. El se prezintă drept Nea Benoni, însă, povestea de viață îi este momentan necunoscută.

Tot ce știm este că are mare nevoie de ajutorul oamenilor. Până acum, mai multe persoane au reușit să-i achiziționeze câteva haine și o pereche de cârje cu care să se poată deplasa.

Bucureșteanul care l-a găsit a postat pe pagina de Facebook „Cetățean Sector 3”, unde a cerut ajutorul internauților.

Bună ziua!
De ceva timp tot încerc să-l ajut pe Nea Benoni, cu orice pot și când pot. Tot pe grupul ăsta am reușit de am strâns și ceva bănuți pentru el, am reușit cu ajutorul unei doamne să cumpărăm și cârje noi și ceva haine pentru el.
Acum încerc, tot prin ajutorul vostru, să mai strâng ceva pentru el să putem înlocui ,,patul” pe care îl are (pilote și pături vechi) care, inevitabil, după atâta timp miros.
Dacă dorește cineva să îl ajute puteți să îmi scrieți sau să mergeți direct la el (Piața Miniș).
În principiu, vreau sa strâng ceva bănuți pentru ceva haine, pilote etc. Mulțumesc!” a scris A. C.

Omul este foarte priceput la desen

La postarea bucureșteanului, mai multe persoane au adăugat comentarii și au spus că pot dona câte ceva. O femeie a spus că are o pilotă de o persoană pe care dorește să i-o ofere lui Nea Benoni.

Bună! Dacă ajută, pot dona o pilotă de o persoană.” a scris femeia.
Alt bucureștean care îl cunoaște pe omul fără adăpost a spus că acesta este foarte talentat la desen:
Omul este talentat la desen și pictură, ar putea fi folosit la picturi de icoane, restaurări de picturi în biserici, ar putea primi cazare într-o mănăstire unde poate avea mâncare și posibilitatea de a se spăla.” – R. B.
De asemenea, oamenii au mai spus și că Nea Benoni se supără dacă nu primește carioci pentru a desena.
  • Îi dau și eu când trec, dar o dată i-am cumpărat o sacoșă întreagă de mâncare + apă + 1 bere + fruct etc, în jur de 100 de lei și s-a răstit la mine că de ce nu-i dau 1 leu pentru carioci, că nu-mi plac desenele lui?” – C. O.
  • Și eu îi iau un sandwich, o cafea … dar sunt pregătită și cu câțiva bănuți pentru culori, c-altfel se supără! A primit și două sacoșe de haine de pomană (alese, cele mai bune, ale tatei), dar nu l-am văzut îmbrăcat cu nimic din ce i-am dat!” – R. R.

Bucureșteanul speră că oamenii vor dona și că Nea Benoni va avea un nou „pat” și noi hăinuțe pentru vremea călduroasă de afară, dar și culori pentru a putea desena în voie.

Te-ar putea interesa și:

Cookies