Ne vom vaccina împotriva Covid-19 în fiecare an? Valeriu Gheorghiță a oferit răspunsul

28 mart. 2021
264 afișări
Ne vom vaccina împotriva Covid-19 în fiecare an? Valeriu Gheorghiță a oferit răspunsul

Încă nu se știe dacă ne vom vaccina împotriva Covid-19 în fiecare an, dar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, afirmă că, cel mai probabil, nu va fi nevoie ca vaccinul să fie repetat.

Ne vom vaccina împotriva Covid-19 în fiecare an? Este o întrebare pe care o regăsim pe buzele multora. Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a afirmat că, cel mai probabil, nu va fi nevoie ca vaccinul împotriva COVID-19 să fie repetat în fiecare an, ca în cazul gripei.

Ne vom vaccina împotriva Covid-19 în fiecare an?

 

”În opinia mea, şi nu doar a mea, ci şi a experţilor, foarte probabil că nu”, a spus acesta la Antena3.

Acesta a mai precizat, însă, că unele persoane ar putea fi nevoite să mai facă încă o doză de ser imunizator, însă deocamdată nu se poate spune cu exactitate.

„E posibil să fie anumite categorii de persoane care sunt la risc să dezvolte anumite forme severe şi e posibil să fie nevoie de o singură doză, e un booster, însă nu cred că vom ajunge să facem vaccinare sezonieră ca la gripă”, a mai declarat dr. Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiţă a mai anunţăt că firmele care au dezvoltat vaccinuri anti-COVID-19 evaluează deja adaptarea acestora la noile tulpini.

În cazul în care vom avea o prevalenţă crescută a acestor cazuri, ”este posibil să fie nevoie să efectuăm o a treia doză cu vaccinul adaptat”.

 „În opinia noastră, probabil că vorbim cel puţin de 12 luni rata răspusului imun, însă avem nevoie de mai multe date prin monitorizarea periodică a persoanelor vaccinate”, a spus Gheorghiță despre imunitatea dobândită după vaccinare.

Cookies